Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Let do Londýna sa zmenil na nočnú moru: Záhadná nákaza pasažierov aj posádky! Hnačky, kašeľ, bolesti

Pasažierov čakala prísna karanténa. Zobraziť galériu (2)
Pasažierov čakala prísna karanténa. (Zdroj: Twitter)

LONDÝN - Pasažieri a posádka letu spoločnosti Virgin Atlantic z Barbadosu do Londýna sa ocitli v nedobrovoľnej štvorhodinovej karanténe na letisku Gatwick. Let VS610 evakuovali a všetkých vyšetrili lekári. Cestujúci pred letom absolvovali plavbu výletnou loďou.

Mnoho cestujúcich trpelo hnačkou, kašľom, bolesťami hrdla a aj vyrážkami, tri osoby odviezli do nemocnice na ďalšie pozorovanie. Lietadlo pristálo v Gatwicku o 5.20 ráno, letisková služba s rúškami na tvárach ich vyviedla z lietadla a podrobili sa lekárskej prehliadke. Cestujúci Phill Brown (47) z Lower Kingswood uviedol: „Pri pristátí mnohí ľudia hlásili nevoľnosť, hnačku, kašeľ, bolesti v hrdle a dokonca vyrážky. Zasiahlo to aj posádku. Nie som si istý presnými číslami, ale počul som o vyše sto postihnutých.

Personál letiska mal pre istotu rúšky.
Zobraziť galériu (2)
Personál letiska mal pre istotu rúšky.  (Zdroj: Twitter)

Spoločnosť Virgin Atlantic priznala, že sa „niekoľko klientov“ začalo počas letu cítiť zle. „V rámci preventívnych opatrení lietadlo prezreli príslušné orgány, ktoré sa rozhodli prekontrolovať všetkých na palube v súlade so štandardnými postupmi v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia,“ uviedla letecká spoločnosť. Niektorí cestujúci mohli o štyri hodiny neskôr pokračovať v ceste, ale desiatky ostatných museli zostať na ďalšie vyšetrenia.

VIDEO Videl to z okna a nemohol uveriť: Cestujúci nakrútil, ako na letisku poškodzujú batožinu

Cestujúci Trevor Wilson uviedol na sociálnej sieti: „Tento let tvorili výhradne cestujúci z výletnej lode MSC Preziosa. Zdá sa, že choroba vznikla na palube lode, nie v lietadle. Počas letu ochorelo aj päť členov lodnej posádky.“ Najmenej desať záchranných vozidiel čakalo na letisku na evakuovaných cestujúcich.

„Lietadlo pre istotu umiestnili v karanténe a všetci cestujúci a posádka boli dopravení na bezpečné miesto, kde sa o nich postarala záchranná služba,”  informovala sussexská polícia. Spoločnosť Virgin, ktorú vlastní miliardár a filantrop Richard Branson, však vo vyjadrení neuviedla, čo bolo príčinou ťažkostí na palube lietadla.

Viac o téme: KašeľPasažieriNevoľnosťVirgin Atlantic
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu