Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Havária vrtuľníka v nepálskych horách: Sedem mŕtvych, medzi nimi minister cestovného ruchu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KÁTHMANDU - Nepálsky minister cestovného ruchu Rabindra Adhikárí zahynul v stredu pri havárii vrtuľníka na východe krajiny. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na hovorcu ministerstva vnútra.

Podľa neho na mieste havárie identifikovali telo ministra a ďalších šiestich osôb. Na palube vrtuľníka letiaceho v zlom počasí bolo šesť pasažierov a pilot. Vrtuľník sa zrútil v hornatej oblasti približne 400 kilometrov od hlavného mesta Káthmandu. V čase havárie snežilo aj pršalo.

Adhikárí (49) sa stal ministrom cestovného ruchu v marci 2018 po tom, ako jeho Komunistická strana Nepálu zvíťazila v parlamentných voľbách. Ide o najnovšiu leteckú nehodu v Nepále, ktorý je známy svojimi odľahlými a nebezpečnými pristávacími dráhami. Tie predstavujú problém aj pre skúsených pilotov.

Minulý rok v apríli zišlo malajzijské lietadlo so 139 osobami na palube pri nepodarenom štarte z dráhy, avšak všetci prežili. O mesiac neskôr stroj leteckej spoločnosti US-Bangla Airways havaroval neďaleko letiska, pričom zahynulo 51 ľudí.

Viac o téme: ZmiznutieVrtuľník Nepál
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu