Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Polícia na Novom Zélande zrejme objavila telo nezvestnej britskej turistky

Polícia našla telo, ktoré zrejme patrí nezvestnej britskej turistke.
Polícia našla telo, ktoré zrejme patrí nezvestnej britskej turistke. (Zdroj: SITA/Doug Sherring/New Zealand Herald via AP)

WELLINGTON - Novozélandská polícia našla telo, ktoré zrejme patrí nezvestnej britskej turistke. Dvadsaťdvaročná Grace Millane pricestovala do krajiny minulý mesiac a naposledy ju videli 1. decembra v hoteli v Aucklande v spoločnosti 26-ročného muža, ktorého polícia v sobotu predviedla na výsluch a obvinila ho z vraždy. V pondelok sa postaví pred súd.

Polícia v nedeľu potvrdila, že telesné ostatky objavili v lese približne desať metrov od cesty v oblasti Waitakere Ranges. Vyšetrovateľ Scott Beard novinárom povedal, že telo tam zrejme niekto odviezol v prenajatom aute, ktoré neskôr našli v meste Taupo. Muži zákona prehľadávali oblasť niekoľko hodín.

Beard dodal, že teraz bude nasledovať formálna identifikácia, no podľa doterajších dôkazov si myslí, že telo patrí hľadanej žene. Beard objasnil, že obeť stretla muža len niekoľko hodín pred tým, ako ich bezpečnostná kamera zachytila, keď 1. decembra o 21:40 tamojšieho času vchádzali do hotela CityLife.

Rodina sa o príbuznú začala obávať po tom, ako sa 2. decembra, v deň svojich narodenín, neozvala. Grace Millane bola v krajine v rámci ročnej zahraničnej cesty, ktorú odštartovala v Peru. Jej otec David Millane minulý týždeň pricestoval do krajiny z Veľkej Británie. Novinárom povedal, že dcéra, ktorá prišla na Nový Zéland 20. novembra, sa im ozývala každý deň a posielala im množstvo fotografií.

Viac o téme: Polícia Nový ZélandGrace Millane
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu