Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Česko: Verejná zbierka pre Paroubka pokračuje

Ľudia už poslali 263,50 korún.
Ľudia už poslali 263,50 korún. (Zdroj: BLESK)

PRAHA - Humanitárna akcia s názvom „Zložme sa na Jiřího“, ktorú nedávno rozbehol denník Blesk pokračuje. A to i napriek odporu predsedu ČSSD, ktorý zvažuje právne kroky.

Zatiaľ na účet, kam dal denník Blesk tisícku, prišlo ďalších 263,50 korún. Zároveň vyzývajú svojich čitateľov, aby v zbierke pokračovali. Expremiér včera na tlačovke vyhlásil, že žiadne peniaze nepotrebuje, pretože nie je žiadny chudák. „Ja si myslím, že 99% obyvateľov tejto krajiny žije pod úrovňou toho, čo mi ostane,“ povedal Paroubek k svojim výdavkom. Fakt, že zneužíva nezdanené tridsaťtisícové poslanecké náhrady na zahraničnej dovolenke s jeho priateľkou Petrou, ho podľa denníka netrápi. Vraj tak robí 199 ďalších kolegov v snemovni.

Suma na bankovom konte určenom pre šéfa sociálnych demokratov sa postupne rozrastá. Ľudia sa pýtali, či môžu naozaj Paroubkovi prispieť. Podľa pracovníčky banky ľudia najčastejšie vkladali po korune, pričom najvyššou čiastkou bola päťdesiatka. V diskusii na internete začala aj neoficiálna zbierka naturálií. Bývalý premiér by sa tak mohol tešiť na vynosený kabát, pohárik na zubnú protézu, benzín, či pánsku ochranu.

Paroubek včera proti tejto zbierke ostro vystúpil. Vraj nedal súhlas k použitiu svojho mena na takúto propagáciu. Naviac vraj nie je v žiadnej finančnej tiesni. „Žijem so slečnou Kováčovou a tá ma tiež peniaze. Dvom sa žije ľahšie,“ povedal na tlačovke Paroubek. „Rozhodne sa nedá o mne povedať, že by som chodil zle oblečený,“ dodal.

Mesačný Paroubkov účet:
Príjmy
Čistý plat - 47 000 Kč
Poslanecké náhrady - 30 400 Kč
Výdaje
Úver - 10 000 Kč
Nová hypotéka - 20 000 Kč
Leasing auta - 5500 Kč
Zostane mu - 41 900 Kč
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu