Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Svadba sa takmer skončila smrťou: Tínedžer (16) bojoval o život po kontakte s húsenicou

Ryan Parrish Zobraziť galériu (4)
Ryan Parrish (Zdroj: profimedia.sk)

GEORGIA - Ryan Parrish (16) bol 25. augusta pozvaný na svadbu v meste Brooklet v americkom štáte Georgia, ktorá sa konala pod holým nebom. Namiesto užívania si oslavy však skončil v nemocnici po tom, čo sa mu len na pár sekúnd dostala na ľavé predlaktie húsenica. Po poštípaní začal mať problémy s dýchaním a o 30 minút upadol do bezvedomia.

Najjedovatejší pavúk v našich lesoch: Ladislav zverejnil FOTKU, nič pre arachnofobikov

Jeho mama Megan Tutenová zverejnila príbeh v snahe výšiť povedomie o tom, ako by sa mali zachovať ostatní, ak príde k takejto situácii. Chlapca okamžite naložili do vozidla a odviezli do nemocnice, kde mu bol podaný Benedryl a steroidy. Potom mu dovolili odísť domov, ale stále mal bolesti na hrudníku aj v oboch rukách.

Svadba sa takmer skončila
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Po dvoch hodinách utrpenia ho vzali späť do nemocnice, kde sa lekári snažili dostať jeho krvný tlak pod kontrolu, keďže zase upadol do bezvedomia. Našťastie sa to zdravotníkom podarilo a mladík mohol ísť domov, ale tam po čase opäť odpadol, takže ho napokon hospitalizovali.

"Ryana previezli do najlepšej pediatrickej nemocnice v našej oblasti, kde po príchode znova upadol do šoku. Vykonali rôzne testy a zistilo sa, že za to všetko môže húsenica. Ryan bol extrémne slabý a nebol schopný zdvihnúť ani lyžicu. Keď po desiatich dňoch zvládol otvoriť vrchnák na nápoji, bol to pre neho veľký úspech," citoval jeho matku denník The Sun.

Svadba sa takmer skončila
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Húsenica motýľa Megalopy operularis má na sebe husté chĺpky a pre človeka je vysoko toxická. Chĺpky totiž obsahujú jedovaté ostne, ktoré môžu spôsobiť podráždenie kože, vyrážky, pľuzgiere, ale aj problémy s dýchaním. Megan ľuďom odporučila, aby si v takom prípade, keď sa im dostane do kontaktu s kožou, vzali pásku, aplikovali ju na postihnuté miesto a strhli ju. Tým sa odstránia chĺpky aj toxíny v nich.

Svadba sa takmer skončila
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

"Bola to tá najstrašidelnejšia vec, ktorá sa nám kedy stala. Je to strašné, keď sa zo silného mladého muža stane niekto, kto sa nedokáže ani sám najesť," uviedla Megan, ktorá chce upozorniť na nástrahy sveta fauny, o ktorých predtým nemala ani potuchy.

Viac o téme: HúsenicaRyan Parrish
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu