Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V španielskych mestách kolabuje doprava: FOTO Taxikári protestujú vo veľkom štrajku

Štrajk taxikárov v Barcelone. Zobraziť galériu (3)
Štrajk taxikárov v Barcelone. (Zdroj: SITA/AP Photo/Manu Fernandez)

MADRID - V niektorých veľkých španielskych mestách kolabuje aj v utorok doprava v dôsledku veľkého štrajku tamojších taxikárov proti alternatívnym taxislužbám, píše agentúra AP.

Stovky taxíkov zostali už štvrtú noc po sebe zaparkované na obľúbenej Gran Via, ktorá je jednou z hlavných ulíc v Barcelone. Desiatky demonštrantov spali v stanoch pozdĺž známej madridskej triedy Paseo de la Castellana. Protesty narúšajú dopravu aj vo Valencii, Malage či Zaragoze.

V španielskych mestách kolabuje
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Manu Fernandez)

Taxikári "oficiálnych taxislužieb" protestujú proti narastajúcemu počtu licencií pre služby Uber a Cabify, ktoré považujú za nekalú konkurenciu. Svojím štrajkom chcú dosiahnuť, aby vláda počet vydávaných licencií obmedzila.

V španielskych mestách kolabuje
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Manu Fernandez)

Po pondelňajšom rokovaní so zástupcami nespokojných taxikárov sa španielski vládni predstavitelia stretnú v utorok s asociáciou, ktorá zastupuje spoločnosti ako Uber či Cabify. Počas uplynulého víkendu sa k protestu z Barcelony pridali aj taxikári v Madride a v pondelok sa štrajk rozšíril aj do mnohých miest v iných regiónoch Španielska. Štrajk sa pritom koná na vrchole dovolenkovej sezóny.

Viac o téme: DopravaŠtrajkTaxikáriŠpanielsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu