Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ďalšie zistenie o dvojici otrávenej novičkom: Manipulovala s kontaminovaným predmetom

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP Photo/Matt Dunham)

LONDÝN - Muž a žena, ktorých našli v sobotu v kritickom stave v britskom meste Amesbury po tom, ako boli vystavení nervovoparalytickej látke typu novičok, manipulovali s kontaminovaným predmetom. Potvrdila to vo štvrtok londýnska Metropolitná polícia.

"Po ďalšom testovaní vzoriek odobraných pacientom vieme, že boli vystavení nervovoparalytickej látke pri manipulovaní s kontaminovaným predmetom," uviedol Scotland Yard. Polícia v rámci pátrania po zdroji kontaminácie uzavrela určité oblasti v mestách Amesbury a Salisbury.

Ďalšie zistenie o dvojici
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Steve Parsons/PA via AP)

Britská protiteroristická polícia, ktorá prevzala vyšetrovanie tohto prípadu, už skôr potvrdila, že 44-ročná žena a 45-ročný muž, ktorých našli v sobotu v kritickom stave v meste Amesbury, boli vystavení nervovoparalytickej látke typu novičok. Podľa médií išlo o Charlieho Rowleyho a Dawn Sturgessovú.

Ide o rovnakú látku, akou v marci tohto roku otrávili v neďalekom meste Salisbury bývalého ruského agenta Sergeja Skripaľa a jeho dcéru Juliju. Británia z otravy Skripaľovcov obviňuje Rusko, čo však Moskva popiera. Celá kauza vyvolala vážnu diplomatickú roztržku medzi Ruskom a Západom.

Viac o téme: BritániaNovičokAmesbury
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu