Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Chystáte sa do tejto obľúbenej dovolenkovej destinácie? Domáci sa nahnevali, vysoké pokuty

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA)

MADRID - Miestne úrady na obľúbenom španielskom ostrove Malorka vyvesili plagáty varujúce pred vysokými pokutami za nahotu, bitky či iné podobné správanie ovplyvnené konzumáciou alkoholu. Informovala o tom agentúra AFP. Letovisko Magaluf navštevujú najmä Briti a Íri. Tamojšie bary ponúkajú veľmi lacný alkohol a noci sú tak často v znamení pitia a násilností.

Mladík (26) sa išiel na Malorku rozlúčiť so slobodou: Kamaráti za ním išli na WC a zbadali hrôzu

Návštevníkom Magalufu hrozí, že zaplatia až 500 eur za pitie na ulici a 400 eur, ak sa budú vyzliekať alebo "kričať, biť sa či otravovať" ľudí, píše sa na farebných plagátoch s hashtagom #havefunwithrespect (v preklade bav sa s rešpektom).

Chystáte sa do tejto
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

"Kampaň je zameraná na mladých ľudí, ktorí chodia po týchto uliciach," uviedli miestne úrady s tým, že chcú znížiť "alkoholovú turistiku". Výzvy na plagátoch sú vyhotovené v španielčine aj angličtine.

Obľúbené letovisko Magaluf je známe tým, že láka na svoje pláže a do svojich nočných klubov najmä mladých milovníkov večierkov z Británie a Írska. Ich prehrešky ale úrady začali v posledných rokoch tvrdo postihovať a ukladať pokuty.

Chystáte sa do tejto
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

V minulom roku miestna správa registrovala 785 sťažností na pitie alkoholu na ulici. Celkom 68-krát boli za rovnaké obdobie udelené pokuty kvôli tomu, že milovníci večierkov chodili v oblastiach, kde to nie je dovolené, nahí alebo polonahí.

Viac o téme: DovolenkaPokuta MalorkaMallorcaMagaluf
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu