Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

MEDZINÁRODNÁ HANBA Slovák v Dánsku napadol snúbenca ministra: Vraj mu nadával do gejov

Snúbenec Josue Medina Vasquez spolu s ministrom. Zobraziť galériu (2)
Snúbenec Josue Medina Vasquez spolu s ministrom. (Zdroj: profimedia.sk)

KODAŇ/BRATISLAVA - V Dánsku obvinili Slováka z fyzického útoku na snúbenca tamojšieho ministra spravodlivosti Sörena Papeho Poulsena, informoval v stredu dánsky spravodajský portál The Local.

Migrant obchytkával Nemku (35) na železničnej stanici: Vykľul sa z neho mladý Slovák

Informáciu o prípade zadržaného slovenského občana na území Dánska vo štvrtok potvrdil riaditeľ tlačového odboru ministerstva zahraničných vecí MZVaEZ SR Igor Skoček.

Slovenskú stranu podľa jeho slov dánska polícia kontaktovala v utorok 22. mája. "Zastupiteľský úrad SR v Kodani mu v tejto súvislosti poskytuje konzulárnu ochranu a je aj v kontakte s rodinou. O procese vyšetrovania nemáme z dánskej strany zatiaľ žiadne oficiálne informácie," dodal Skoček.

K incidentu došlo 17. mája v Kodani počas majstrovstiev sveta v hokeji. Podľa portálu The Local 34-ročný Slovák partnera dánskeho ministra udrel päsťou v bare v centre Kodane o 3.30 ráno a povedal, že nemá rád homosexuálov. Zasiahol ho do pravej strany tváre a krku.

MEDZINÁRODNÁ HANBA Slovák v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Nijakí svedkovia však údajnú homofóbnu narážku nepotvrdili. Podľa portálu ekstrabladet.dk Slovák pracuje ako právnik pre väčšiu spoločnosť vo Varšave a jeho advokát uviedol, že klient nikdy nepovedal o homosexuáloch nič hanlivé. Dánska polícia by mala mať k dispozícii aj video z baru, ale zatiaľ ho nezverejnila.

The Local ďalej uvádza, že voči Slovákovi bolo vo veci napadnutia vznesené obvinenie. Kodanský mestský súd v stredu na základe žiadosti prokuratúry predĺžil dobu trvania predbežného zadržania Slováka do 13. júna.

Súd obvinenie z trestného činu násilia voči nemenovanému Slovákovi ponechal, pričom obvinenie z trestného činu nenávisti stiahol. Sudca nenašiel dostatočné dôkazy, že by muž napadol ministrovho snúbenca kvôli jeho sexuálnej orientácii.

Viac o téme: NapadnutieSlovákútok Sören Pape Poulsen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu