Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Otrasné novinky o tragickej nehode: Z minulosti vodiča, ktorý vysielal smrť cez telefón, mrazí

V dôsledku čelnej zrážky mikrobusu s nákladným vozidlom zahynulo deväť ľudí. Zobraziť galériu (5)
V dôsledku čelnej zrážky mikrobusu s nákladným vozidlom zahynulo deväť ľudí. (Zdroj: YouTube/Szolnok Televízió)

CEGLÉDBERCEL – V prípade 38-ročného rumunského vodiča mikrobusu, ktorý zavinil tragickú dopravnú zrážku s nákladiakom na diaľnici kúsok za Budapešťou, vyšli na povrch nové skutočnosti. Pri utorňajšej tragédii zahynulo všetkých deväť cestujúcich vrátane vodiča, ktorý počas jazdy na maďarskej diaľnici naživo vysielal na Facebooku. Po obetiach tragickej nehody zostalo šestnásť osirelých detí. Vodič navyše nemal oprávnenie na vedenie mikrobusu s väčším počtom cestujúcich. Vysvitlo tiež, že toto nebola prvá nehoda, ktorú zavinil.

Obrovská tragédia, deväť mŕtvych po nehode mikrobusu: VIDEO vodič vysielal smrť cez telefón

Rumunský vodič mikrobusu viezol zo Slovinska osem ľudí z chmeľovej brigády. Po obetiach tragickej nehody zostalo šestnásť osirelých detí. Štyri obete pochádzali z obce Mica.

Nezodpovedný vodič začal kúsok za Budapešťou naživo vysielať na sociálnej sieti Facebook. Keď zaregistroval nákladný automobil, ktorému vošiel do cesty pri predbiehaní, bolo už neskoro. V dôsledku čelnej zrážky zahynula celá 9-členná posádka mikrobusu vrátane vodiča (dve ženy a sedem mužov). Starosta obce Mica potvrdil, že štyri obete pochádzali z tejto obce. Šofér nákladného vozidla, ktorý prevážal piesok, prežil.

Rumunský vodič mikrobusu (†38).
Zobraziť galériu (5)
Rumunský vodič mikrobusu (†38).  (Zdroj: YouTube/Szolnok Televízió)

Dva dni po tragédii vysvitlo, že vodič autobusu nemal oprávnenie na vedenie mikrobusu s väčším počtom cestujúcich. Mikrobus bol navyše dva mesiace pred haváriou v držbe polície. Maďarský spravodajský server BorsOnline 24. mája informoval, že 38-ročný rumunský vodič v minulosti zavinil vážnu dopravnú nehodu v obci Mica. Narazil do osobného automobilu, v ktorom sedeli dve ženy. Obe sa zranili ťažko. Rumun dostal pokutu.

V dôsledku čelnej zrážky
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube/Szolnok Televízió)
  

Incident sa stal v utorok 22. mája podvečer pri obci Ceglédbercel. Rumun počas jazdy po maďarskej diaľnici vysielal naživo na sociálnej sieti Facebook. Na videozázname, ktorý médiám poskytol jeho známy, je počuť hlasnú hudbu z vozidla a vidieť, ako vodič predbieha iné vozidlá, pričom sa oproti rúti nákladné auto, ktorému sa už nestihol vyhnúť.

V dôsledku čelnej zrážky
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube/Szolnok Televízió)

Obe vozidlá sa zrazili na 59. kilometri štátnej cesty číslo 4. Čelnú zrážku prežil len vodič nákladného auta, ktorý prevážal piesok.

V dôsledku čelnej zrážky
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube/Szolnok Televízió)

Viac o téme: MaďarskoNehodaAutobus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu