Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Český minister spravodlivosti Pelikán skončí v politike: Sem povedú jeho ďalšie kroky

Robert Pelikán
Robert Pelikán (Zdroj: youtube.com)

PRAHA - Český minister spravodlivosti v demisii Robert Pelikán končí v politike a nielenže nebude členom budúcej vlády ČR, ale mieni opustiť i Poslaneckú snemovňu Parlamentu ČR. Vyplýva to z obsahu rozhovoru, ktorý poskytol internetovému serveru Aktuálně.cz.

Dôvodom Pelikánovho rozhodnutia je okrem iného názorový rozchod s hnutím ANO, ktorého členom však zostane. Minister v demisii zvažoval podľa vlastných slov odchod už dlhší čas, k definitívnemu rozhodnutiu prispel i jeho verdikt o vydaní údajného ruského hackera Jevgenija Nikulina do Spojených štátov.    

Ďalším dôvodom je skutočnosť, že jeho postoje a názory nie sú vždy v súlade s väčšinovým stanoviskom hnutia ANO, ktoré reprezentuje vo vládnom kabinete. Jedným, ale nie jediným príkladom je postoj k hnutiu Sloboda a priama demokracia (SPD) Tomia Okamuru.

Muž, ktorý je popri ministerskej funkcii aj predsedom Rady vlády pre ľudské práva, podľa vlastných slov iba veľmi ťažko hľadá porozumenie i viacerých poslancov hnutia ANO pri otázkach o ľudských právach. Pelikán sa po odchode z politiky chce vrátiť do advokácie a mieni prednášať i na právnickej fakulte, kde má v súčasnosti desatinový úväzok.

Viac o téme: Minister spravodlivostiRobert Pelikán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu