Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Na Moskvu udrela krutá zima: Doprava kolabuje, hlásia mŕtvych a zranených

Moskvu sužuje počasie. Zobraziť galériu (6)
Moskvu sužuje počasie. (Zdroj: SITA/AP)

MOSKVA - Ruskú metropolu a Moskovskú oblasť dnes ďalší deň sužuje husté sneženie a silný vietor, ktoré si už vyžiadali najmenej jeden ľudský život a päť zranených. Značné problémy pôsobí Moskve nepriaznivé počasie predovšetkým v doprave, vrátane leteckej - tri letiská hlavného mesta podľa agentúry TASS hlásia desiatky oneskorených a rad zrušených letov.

"Bohužiaľ včera (v sobotu) sa živel nezaobišiel bez obetí. Jeden človek zomrel pri páde stromu a strhnutí drôtov elektrického vedenia. Ďalší dvaja ľudia utrpeli zranenia," napísal dnes na sociálnej sieti VKontakte moskovský starosta Sergej Sobjanin. Na twitteri o niečo neskôr informoval, že zranených je v Moskve hlásených už päť.

Sobjanin takisto oznámil, že v meste je vyvrátených viac ako 360 stromov. Starosta pritom vyzval Moskovčanov, aby sa mali na pozore, lebo dnes má byť situácia ešte horšia ako v sobotu. Podľa meteorológov bude naďalej snežiť a ani vietor sa neutíši.

Kvôli nepriaznivým poveternostným podmienkam podľa portálu Jandeks mešká na moskovských letiskách takmer 60 letov. Na Šeremeťjeve sa to podľa webu týka 41 letov. V Domodedove je odložených 12 letov a ďalších 16 bolo nutné zrušiť. Vo Vnukove odložili šesť letov a dva zrušili.

 

Viac o téme: ZimaPočasieMoskva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu