Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zločinecký plán USA ovládnuť celý svet! Kim opäť zaútočil na Trumpa

Donald Trump Zobraziť galériu (3)
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP)

PCHJONGJANG - Nová bezpečnostná stratégia amerického prezidenta Donalda Trumpa je "zločinecký dokument", ktorý sa usiluje o "úplne podriadenie celého sveta záujmom Spojených štátov". Uviedlo to dnes severokórejské ministerstvo zahraničia. Šéf Bieleho domu predstavil novú bezpečnostnú stratégiu USA tento týždeň. Zdôraznil v nej okrem iného, ​​že KĽDR nesmie byť naďalej pre svet hrozbou a že Washington a jeho partneri v budúcnosti podniknú najtvrdšie možné kroky k jadrovému odzbrojeniu Pchjongjangu.

"Táto stratégia plne odhalila, že politika stavajúca Ameriku na prvé miesto, ktorú Trumpov gang hlasno presadzuje, nie je ničím iným ako agresiou určenou na svojvoľné udržanie nadvlády nad svetom," vyhlásil podľa severokórejskej oficiálnej tlačovej agentúry KCNA hovorca diplomacie KĽDR.
Kim Čong Un
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)
 
Trump vo svojom pondelkovom prejave vyzdvihol, že súčasná americká stratégia voči Pchjongjangu prispela na rozdiel od prístupu predchádzajúcich prezidentov k prijatiu najprísnejších sankcií voči KĽDR. Tlak podľa neho musí pokračovať. "Nemáme inú možnosť," povedal americký prezident.
Zločinecký plán USA ovládnuť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/KRT via AP Video)
 
Bezpečnostná rada OSN by mala dnes hlasovať o novej rezolúcii, ktorá požaduje ďalšie sprísnenie sankcií namierených voči KĽDR v reakcii na jej nedávnu skúšku medzikontinentálnej balistickej rakety. Návrh rezolúcie predložili RB OSN vo štvrtok Spojené štáty.
Viac o téme: USADonald TrumpKĽDR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu