Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Muža zasiahol elektrický prúd: Najdojímavejšie FOTO roka, lekárka sa neubránila slzám

Fotka plačúcej lekárky dojala ľudí. Zobraziť galériu (2)
Fotka plačúcej lekárky dojala ľudí. (Zdroj: Facebook/ZZS Praha)

PRAHA - Tisíce ľudí dojala fotografia mladej lekárky, ktorej sa dotkol prípad mladého pacienta. Bohužiaľ, tento prípad mal smutnú dohru. Pacient neprežil. Fotografiu zdieľali na svojej facebookovej stránke pražskí záchranári.

Lekárky na fotke sa dotkol prípad mladého muža, ktorého sa však nepodarilo zachrániť. Zasiahol ho elektrický prúd. Síce ho desiatky minút oživovali, no nepodarilo sa im vrátiť mu život. Fotografia zachytáva smútok lekárky, ktorému sa neodkázala ubrániť. 

"Príklad toho, ako môžu vyzerať emócie po predaní pacienta v nemocnici. V tomto prípade šlo o náročnú resuscitáciu mladého muža elektrickým prúdom. Veľmi si vážime prácu, ktorú naši zamestnanci odvádzajú," napísali pražskí záchranári na Facebooku.

Fotka plačúcej lekárky dojala
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/ZZS Praha)

Mladého muža zasiahol elektrický prúd počas práce na stavbe. Hneď na mieste ho začali oživovať jeho kolegovia a postupne sa v oživovaní vystriedali policajti aj privolaní záchranári. Pražská fakultná nemocnica pre portál tn.cz oznámila, že stav pacienta bol príliš vážny a druhého dňa sa nedožil.

"Všetci, bohužiaľ, pracujeme s ľudskou tragédiou," povedala lekárka na fotografii. "Niekedy vyhrá smrť nad životom, ale tak to proste chodí, ľudia sú smrteľní," dodala lekárka. Napriek tomu neprestane zachraňovať životy a podľa nej by ani ľudia nemali odmietať pomôcť ostatným.

Viac o téme: LekárkaPrahaZáchranná zdravotnícka služba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu