Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Súrodenci sa vybrali do Tatier, osudový výstup: Padali stovky metrov, Lucia (†30) zahynula

Nebohá Lucia a jej brat Tomáš Zobraziť galériu (5)
Nebohá Lucia a jej brat Tomáš (Zdroj: Foto: HZS, FB)

VYSOKÉ TATRY- Tohtoročné vianočné sviatky boli vo Vysokých Tatrách mimoriadne tragické. O život prišli štyria turisti, medzi nimi aj krásna Lucia z Ostravy. Na túru sa vybrala so svojím bratom, boli skúsení turisti. Po desivom páde, žiaľ, zomrela.

Lucia (†30) sa do Vysokých Tatier vybrala so svojím mladším bratom Tomášom (23). Obaja boli skúsení turisti a milovali hory. Na 1. sviatok vianočný zalarmoval horských záchranárov telefonát českého turistu. Oznámil pád dvojice na zľadovatenom povrchu.

Súrodenci sa vybrali do
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: HZS, FB)

Súrodenci boli na turistickom chodníku vedúcom na Slavkovský štít v nadmorskej výške približne 1900 metrov n.m. "Záchranári okamžite požiadali o súčinnosť posádku VZZS, ktorá sa vracala zo zásahu v Malej studenej doline a potrebovala dotankovať palivo. Následne zo vzduchu spolu so záchranármi HZS na palube lokalizovali miesto výpadku obidvoch turistov," informovali horskí záchranári na svojej stránke.  


Prečítajte si aj: FOTO Mimoriadne tragické Vianoce v Tatrách: Počas sviatkov zahynuli na horách štyria mladí turisti


Súrodenci sa vybrali do
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: HZS)

Tomáš (23) utrpel pri páde vážne poranenia hlavy, bol v bezvedomí v kritickom stave. Záchranári ho po prvotnom ošetrení pripravili na letecký transport do nemocničné. Žiaľ, Lucia pri páde dlhom niekoľko stoviek metrov utrpela poranenia nezlučiteľné so životom. Záchranári vrtuľníkom zniesli aj oznamovateľ nešťastnej udalosti.

Súrodenci sa vybrali do
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: HZS, FB)

Rodina, priatelia, známi, ale aj široké okolie sa z obrovskej tragédie nedokáže spamätať. Lucia bola skúsená horolezkyňa, ktorá mala v osudný deň dostatočný výstroj. Na sociálnej sieti pribúda množstvo komentárov, v ktorých diskutujúci posielajú nebohej odkazy do neba. Jej bratovi, ktorý je stále v nemocnic vo vážnom stave, prajú skoré uzdravenie. 

 

Viac o téme: TragédiaPádVysoké Tatry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu