Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Čiernu vdovu odsúdili na smrť: Otrávila niekoľko partnerov, len aby zbohatla

Čisako Kakehiová
Čisako Kakehiová (Zdroj: SITA)

TOKIO - Sedemdesiatročnú Japonku Čisako Kakehiovú, prezývanú "čierna vdova", odsúdili v utorok na smrť za vraždy jej manžela a dvoch ďalších partnerov a za pokus o vraždu štvrtého. Zločiny páchala v rokoch 2007 - 2013. Informovali o tom miestne médiá vrátane tlačovej agentúry Kjódó a verejnoprávnej stanice NHK.

Kakehiovú odsúdil na smrť okresný súd v meste Kjóto. Jej tím obhajcov uviedol, že nie je vinná, lebo na to nie je dostatok vecných dôkazov. Obhajcovia vyhlásili, že z dôvodu demencie (slabomyseľnosti) by nemala niesť zodpovednosť.

„Vo všetkých štyroch prípadoch dala obvinená vypiť obetiam (jed) kyanid so zámerom usmrtiť ich,” povedala sudkyňa Ajako Nakagawová na súde. Kakehiovú zatkli v novembri 2014 pre podozrenie zo zavraždenia jej manžela Isaa kyanidom.

Keď sa v júni začal jej súdny proces, Kakehiová odmietla hovoriť, ale neskôr sa priznala, že Isaa zabila v decembri 2013, mesiac po ich svadbe. Kakehiová uviedla, že Isao sa o ňu po finančnej stránke nestaral a mal aj inú ženu, s ktorou randil.

„Po našej svadbe mi nedával žiadne peniaze,” povedala obžalovaná na súde v júli, napísali noviny Japan Times. „Nemám v úmysle tajiť svoju vinu. Ak ma zajtra odsúdia na smrť, zasmejem sa tomu a potom zomriem,” dodala. Japonské médiá dali Kakehiovej prezývku "čierna vdova" podľa samičky pavúka, ktorá po spárení samca zabije, alebo tiež "jedovatá pani".

Kakehiová mala svadbu alebo chodila s vyše desiatkou mužov a zdedila po nich približne miliardu jenov (8,8 milióna dolárov), pričom prostredníctvom zoznamovacích agentúr vyhľadávala práve bohatých mužov. Ale po pokusoch o špekulácie s akciami na burzách a o futuritné obchody skončila zadlžená, približuje agentúra DPA.

Viac o téme: Čierna vdovaJaponskoČisako Kakehiová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu