Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vo Filipínach zabíjala vodná nádrž: Medzi mŕtvymi aj malé dieťa (†1)

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

SAN JOSÉ DEL MONTE - Štyria ľudia dnes zahynuli a ďalších 45 osôb utrpelo zranenia po tom, čo vo filipínskom meste San José Del Monte praskla veľká nádrž s vodou. Informovala o tom agentúra DPA. Prúd vody z pretrhnutej nádrže okrem toho poškodil približne 60 obydlí.

Trinásť metrov dlhá nádrž s objemom 2000 kubických metrov praskla nadránom, keď väčšina ľudí v meste spala. Medzi obeťami nešťastia je aj ročné dieťa a 50-ročný muž, ktorí sa vo valiacej sa vode utopili. Ďalšie dve osoby zahynuli po zásahu troskami z roztrhnutej nádrže, uviedol Arthur Robles, starosta mesta San José Del Monte ležiaceho v provincii Bucalan približne 40 kilometrov severne od filipínskej metropoly Manila.

"Zatiaľ nemôžeme vylúčiť ani cudzie zavinenie. Nádrž nebola hrdzavá. Vybuchla by takto, keby ju odrazu niekto prederavil?" uviedol Robles. Predstaviteľ miestneho vodohospodárskeho podniku povedal, že nádrž mala sedem rokov a bola pravidelne kontrolovaná. Za jednu z možných príčin jej roztrhnutia označil vysoký tlak vody.

Viac o téme: Vodná nádržSmrťFilipíny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu