Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Muž, ktorý otrávil detskú výživu v obchode, sa priznal: Odhalenie jeho diabolského plánu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: Thinkstock, YT/Bild.de)

KONSTANZ - Zadržaný muž, podozrivý z vydierania obchodných reťazcov, sa priznal k tomu, že otrávil niekoľko pohárov detskej výživy. Zároveň však trval na tom, že žiadne ďalšie výrobky neotrávil, informovala dnes večer polícia a prokuratúra v nemeckom meste Konstanz.

Nemecká polícia v piatok zadržala a vypočula 53-ročného muža, ktorý je dôvodne podozrivý, že do regálov predajní vo Friedrichshafene umiestnil päť pohárov detskej výživy otrávených etylénglykolom. Vyhrážal sa aj kontamináciou ďalších výrobkov, ak nedostane výkupné.

Prokuratúra v Ravensburgu dnes na podozrivého vydala zatykač. Muž je obvinený z lúpežného vydierania, za ktoré mu hrozí od päť do 15 rokov väzenia. Môže byť obvinený aj z pokusu o zabitie, že čo by mu hrozilo doživotné väzenie.

Podozrivý občan Nemecka bol zadržaný v mestečku Ofterdingen neďaleko Tübingenu v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko. V jeho byte sa našla nádoba s asi 250 mililitrami etylénglykolu, pričom vyšetrovatelia predpokladajú, že ním chcel kontaminovať ďalšie potraviny.

Podľa policajného viceprezidenta Uweho Stürmera je podozrivý excentrický samotár trpiaci psychickými problémami; ďalšie podrobnosti však odmietol uviesť s odvolaním sa na právo na ochranu osobnosti. 

Viac o téme: ObchodOtravaDetská výživa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu