Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mamička nechala synčeka (†5) na chvíľu v kúpeľni samého: Neopísateľná tragédia

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

KROSNO - Večerný kúpeľ 5-ročného poľského chlapčeka sa skončil tragédiou. Jeho matka len na pár chvíľ odišla z kúpeľne, keď došlo k nečakanému incidentu. Prokuratúra v meste Krosno už vyšetruje neúmyselnú smrť dieťaťa. Informoval o tom miestny portál krosno24.pl.

Emka (†2) z Oravy zomrela strašnou smrťou: Požiar kvôli vysielačke, stačilo málo a mohla žiť

V nedeľu okolo siedmej hodiny večer kúpala matka svojho päťročného synčeka vo vani. Podľa vyšetrovateľov naozaj iba na chvíľu odišla z miestnosti, a práve vtedy došlo k dráme. Zo steny sa odtrhol 80-litrový kotol a dieťa zavalil. Privolaná pohotovosť dieťa resuscitovala, ale jej pokusy o oživenie boli márne.

Rodičia sú v šoku a prokuratúra vyšetruje príčinu neúmyselnej smrti. V praxi to znamená, že vyšetrovatelia preskúmajú, či osoba, ktorá inštalovala kotol, to urobila správne.

Montáž kotla nie je jednoduchá záležitosť. Existuje veľa rád na internete, ako si to môžete urobiť aj sami, ale ak ide o bezpečnosť, treba vždy radšej zavolať odborníkov.

Prokuratúra v meste Krosno teraz bude zisťovať, či bol kotol namontovaný podľa platnej smernice, pomocou správnych nástrojov a materiálov. Informoval o tom Slawomir Merkwa, námestník okresného prokurátora.

Vymenovaný expert má zistiť, či počas inštalácie nedošlo ku chybám. Ak sa ukáže, že smrť chlapca súvisí s nesprávne vykonanou prácou, ten, kto vykonával montáž, bude obvinený. Ak sa však príde na to, že išlo o nešťastnú náhodu, vyšetrovanie sa skončí.

Viac o téme: BojlerDieťaKúpeľ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu