Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

FOTO Príšerný pohľad do kontajnera: Rodičia odhodili dievčatko, pretože chceli chlapca

Strašný čin Zobraziť galériu (3)
Strašný čin (Zdroj: profimedia.sk)

DILLÍ - Strašidelný pohľad sa naskytol mužovi, ktorý počul z odpadkového koša divné zvuky. Keď ho otvoril, našiel drobučké dievčatko pokryté mravcami. Polícia v Bhopale v indickom štáte Madhya Pradesh verí, že ho odhodili rodičia, pretože sa im nenarodil chlapec.

Dievčatko (†3) sa viezlo s oteckom v aute: Stačila jedna osudná CHYBA a bolo mŕtve

Dheeraj Rathore, ktorý prevádzkuje čajový stánok, počul v sobotu ráno plač z kontajnera, okolo ktorého prechádzal. "Bol som šokovaný, keď som uvidel z červeného vreca vyčnievať detskú hlavu. Mravce boli všade, na hlave aj na telíčku," povedal nálezca pre miestne médiá. Muž potom požiadal o pomoc svojich dvoch priateľov. Spoločne dievčatko očistili od hmyzu, zabalili ho do látky a odviezli do neďalekej nemocnice.

FOTOGRAFIE NIE SÚ VHODNÉ PRE DETI A OSOBY S CITLIVOU POVAHOU!

Zdravotnícki pracovníci tvrdia, že stav dieťaťa je kritický a váži iba 1,5 kilogramu. Normálna hmotnosť donoseného novorodenca je od 2,5 do 4 kilogramov. Dievčatko malo na tele aj niekoľko modrín a rán, čo môže naznačovať fyzické zneužitie. Polícia už po rodičoch pátra.

FOTO Príšerný pohľad do
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Preferencia synov nad dcérami je vážnym problémom v mnohých častiach Indie, pričom v niektorých štátoch sa narodilo menej ako 800 dievčat na 1000 chlapcov. Má to niekoľko príčin.

FOTO Príšerný pohľad do
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Veno pre dcéry predstavuje finančnú záťaž. Navyše po vydaji a odchode z domova si dievčatá majetok odnesú, no o rodičov sa už nestarajú. Synovia sú tradične považovaní za potenciálnych dedičov majetku a rodinného podnikania, avšak aktivisti v oblasti rodovej rovnosti sa snažia zmeniť tento názor.

Viac o téme: Smetný kôšDieťaNemocnicaMravceIndiaDheeraj Rathore
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu