Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šokujúce správy o sexuálnych útokoch na turistky v Taliansku: Alarmujúce nové prípady!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

RÍM - Turistky v Taliansku, ale aj miestne ženy žijú v strachu. Krajinou sa šíria sexuálne útoky. Niekoľko šokujúcich prípadov znásilnenia zahraničných turistiek je hlásených priamo z Ríma. V niektorých prípadoch boli obvinení migranti, informujú zahraničné agentúry.

Prípadov prepadnutia žien teraz pribúda hlavne v Ríme. Polícia pátra napríklad po mužovi vo veku 20 až 25 rokov, ktorý v známom parku Villa Borghese v centre mesta prepadol 57-ročnú Nemku, ktorú následne spútal, informovala dnes agentúra APA.

Znásilnené turistky

V pondelok po polnoci našiel nahú ženu taxikár. V ústach mala vreckovku, čím chcel páchateľ zjavne zabrániť tomu, aby si privolala pomoc. Nemka tvrdila, že ju znásilnil mladý muž a ukradol jej 40 eur. V uplynulých dňoch nahlásilo znásilnenie niekoľko turistek v Ríme. Pobúrenie vyvolal napríklad prípad Fínky, ktorú minulý týždeň v noci blízko hlavnej stanice Termini prepadol a znásilnil migrant z Bangladéša. Belgická turistka zasa hlásila sexuálny útok na Kapitole.

Šokujúce správy o sexuálnych
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA / AP)

Celé Taliansko pred viac ako dvomi týždňami šokovalo znásilnenie poľskej turistky a zmlátenie jej priateľa skupinou štyroch migrantov, z ktorých traja boli máloletí. Po čine na pláži v Rimini skupina ešte znásilnila peruánského transsexuála. Aj keď jednotlivé prípady spolu nesúvisia, často vyvolali verejnú diskusiu, píše APA. Starostka Ríma Virginia Raggiová už ohlásila prijatie rady opatrení, ktoré majú posilniť bezpečnosť.  


Prečítajte si aj:

Talianske Rimini sa stáva postrachom pre turistky: Ďalší sexuálny útok na pláži!


Šokujúce správy o sexuálnych
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA / AP)

V rôznych štvrtiach má byť nainštalovaných 150 nových bezpečnostných kamier. Verejné osvetlenie má byť zosilnené v centre mesta aj na jeho periférii. Ženy, ktoré si v noci privolajú taxi, môžu počítať so zvýhodnenými cenami. Na školách majú byť začaté kampane proti násiliu voči ženám.

Beštiálny útok v Rimini

Koncom augusta otriasol celou Európou prípad poľského páru. Na odľahlej časti pláže známeho letoviska v Rimini napadla skupina štyroch cudzincov muža a ženu z Poľska. Skrvavení a dobití Poliaci skončili hospitalizovaní v nemocnici po tom, čo na nich natrafil náhodný okoloidúci. Agresori ženu znásilnili, muža udierali do hlavy, dvojicu okradli a nechali napospas osudu. Polícia útok nazvala „brutálnym a beštiálnym". Talianska agentúra ANSA informovala, že štyria páchatelia by mohli pochádzať z oblasti Maghrebu, ktorú obývajú najmä Arabi a Berberi a do ktorej sa radia Maroko, Západná Sahara, Alžírsko, Tunisko, Líbya a Mauretánia. Obete opísali útočníkov ako snedých, no nie černochov.

Viac o téme: ZnásilneniaTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu