Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Po hurikáne Irma sa vynorila ďalšia hrozba: Nad Atlantikom silnie hurikán Maria

Hurikán Irma spôsobil miliardové škody.
Hurikán Irma spôsobil miliardové škody. (Zdroj: twitter/Richard Branson)

MIAMI - Tropická búrka Maria zosilnela na hurikán a pravdepodobne zasiahne aj niektoré karibské ostrovy, kde prednedávnom napáchal rozsiahle škody hurikán Irma. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Americké Národné centrum pre hurikány (NHC) uviedlo, že Mariu bude sprevádzať vietor s maximálnou rýchlosťou 120 kilometrov za hodinu. Predpokladá sa, že sila hurikánu bude rásť na trase zahŕňajúcej od polovice budúceho týždňa aj Portoriko, Dominikánsku republiku Panenské ostrovy a Haiti.

Varovanie pred hurikánom vydali v nedeľu úrady na karibských ostrovoch Guadeloupe, Dominika, Svätý Krištof a Nevis a Montserrat. Predbežné varovania už predtým vydali pre mnohé z ostrovov, ktoré sa stále snažia vyrovnať s následkami hurikánu Irma, okrem iných Antigua a Barbuda, Svätý Martin, či Anguilla.

Východne od atlantického pobrežia Spojených štátov sa medzitým hurikán Jose presúval severným smerom. Neočakáva sa, že by zasiahol pevninu, na okolité pobrežia však priniesol potenciálne nebezpečné príbojové vlny.

Viac o téme: MariaIrma
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu