Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Vysedávajú na lavičke a berú podporu! Vlna nenávisti skončila trapasom, po odhalení identity

Samuel L. Jackson a Magic Johnson Zobraziť galériu (2)
Samuel L. Jackson a Magic Johnson (Zdroj: Twitter/Magic Johnson)

RÍM - Stačil malý žart a Talianskom otriasla vlna rasizmu. Slávny americký herec Samuel L. Jackson a nemenej známy bývalý hviezdny basketbalista Magic Johson boli vyfotografovaní počas víkendových nákupov na lavičke v pobrežnom letovisku Forte dei Marmi v Toskánsku. Pri nohách mali položené tašky aj nie práve lacnej značky Louis Vuitton. Stačilo však, aby novinár a rozhlasový moderátor Luca Bottura umiestnil na Facebook zábery s prirovnaním celebrít k africkým migrantom a škandál bol na svete.

"Vládne príspevky vo Forte dei Marmi... nakupujú v Prade s denným príspevkom vo výške 35 eur. Zdieľajte, ak ste rozhorčení!" uverejnil na Facebooku novinár fotografiu s týmto textom. Nie všetci však pochopili, že v jeho prípade išlo o iróniu.

Vysedávajú na lavičke a
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/Magic Johnson)

Napríklad modelka a speváčka Nina Moricová podľa portálu telegraph.co.uk k udalosti napísala: "Vidno, že migranti, ktorí leňošia na lavičkách na miestach, ako je Forte dei Marmi, a ktorí žijú z 35 eur na deň, od nás dostávajú naozaj príliš veľa."

Moricová, ktorá sa narodila v Chorvátsku a podporuje pravicové antiimigračné hnutie Casa Pound však trvá na tom, že aj jej post bol iba žart.  Nikdy by si vraj nepomýlila Jacksona a Johnsona s africkými migrantmi.

Bohužiaľ, nie všetci si boli vedomí toho, kto na fotografii naozaj je a na sociálnej sieti sa rozhoreli nenávistné komentáre voči migrantom. Istá žena poslala utečencov domov, zatiaľ čo ďalší muž uviedol, že neverí, že títo ľudia utekajú pred vojnou.

V Taliansku sa zvyšuje rozčarovanie nad obrovským počtom ekonomických migrantov, z ktorých mnohí sú mladí západoafrickí muži zachránení v Stredomorí po tom, čo opustili líbyjské pláže. Minulý rok do Talianska prišlo 181 000 migrantov. Tento rok je to doteraz 98 000 utečencov.

Viac o téme: HerciVtipMagic JohnsonSamuel. L. Jackon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu