Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Dráma pred islamským strediskom v Minnesote: Vybuchla nálož, páchateľ na úteku

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/Courtney Pedroza/Star Tribune via AP)

MINNEAPOLIS - Pred islamským strediskom Dar Al Farooq Islamic Center v americkom štáte Minnesota explodovala v sobotu ráno nálož, ktorá budovu značne poškodila, k obetiam na životoch ani zraneniam však nedošlo. V čase výbuchu sa v stredisku nachádzalo 20 ľudí.

Ako dnes ďalej s odvolaním sa na miestnu políciu informoval spravodajský portál BBC, explóziu spôsobila podomácky zostrojená nálož. Minnesotský guvernér Mark Dayton incident označil za "podlý a zbabelý teroristický čin". Prípadom sa zaoberá Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI).

Dráma pred islamským strediskom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Courtney Pedroza/Star Tribune via AP)

Riaditeľ strediska Mohamed Omar uviedol, že jeden z členov kongregácie zbadal po výbuchu vysokou rýchlosťou z blízkeho parkoviska odchádzať nákladné vozidlo. Stredisko ležiace v meste Bloomington podľa Daytona nedostalo žiadne vyhrážky a nikto sa k útoku dosiaľ neprihlásil.

Minnesotská pobočka Rady pre americko-islamské vzťahy (CAIR) ponúka odmenu 10.000 dolárov za informácie, ktoré povedú k dolapeniu zodpovedných za sobotňajší útok. Táto organizácia zároveň vyzvala ďalšie islamské strediská v krajine, aby venovali zvýšenú pozornosť bezpečnosti.

Viac o téme: VýbuchMinnesota
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu