Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Zoofil v Čechách uštval ovcu na smrť

Vladimír Meixner sa po verdikte neubránil slzám.
Vladimír Meixner sa po verdikte neubránil slzám. (Zdroj: ČTK)

BRNO - Za utýranie ovce uložil dnes Okresný súd Brno-vidiek Vladimírovi Meixnerovi z Hrubšíc na Brnensku polročné väzenie s podmienečným odkladom na 3,5 roka. Muž na zvierati vykonal pohlavný styk.

Ovca sa pritom zakliesnila do senníka a zakrátko uhynula, rovnako ako tri jej jahniatka. Meixner musí taktiež absolvovať ústavnú sexuologickú liečbu a uhradiť škodu 4500 korún za mŕtve zvieratá. Prípad z Hrubšíc šokoval vlani koncom leta policajtov, pracovníkov poľnohospodárskeho družstva i ochrancov zvierat.

Meixner sa dnes k činu priznal. Vraj bol opitý a preto ho jeho o 22 rokov staršia manželka nepustila domov. „Išiel som do salaša a pomilovali sme sa,“ povedal súdu muž, ktorý je podľa znalcov primitívnou osobnosťou. Keď by sa neliečil, týranie zvierat by sa opakovalo, zhodli sa experti.

Ovca, ktorá sa snažila oslobodiť zo zakliesnenia v senníku, jedno z mláďat zaľahla. Ďalšie dve zahynuli do troch dní kvôli strate matky. Potravu z fľaše jahniatka odmietali. Podľa kriminalistov bol Meixner v minulosti vyšetrovaný i pre súloženie so sliepkami. Dnes mu hrozilo maximálne ročné nepodmienečné väzenie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu