Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

VIDEO V Dubaji horel jeden z najväčších mrakodrapov sveta: Na ulicu padali horiace dosky

Torch Tower v plameňoch. Zobraziť galériu (3)
Torch Tower v plameňoch. (Zdroj: Twitter/Jeff Covfefe‏)

DUBAJ - Obytný mrakodrap Torch Tower v Dubaji v noci na dnes zachvátil rozsiahly požiar. Podľa agentúry AP horelo zhruba 40 poschodí na jednej strane budovy a na ulicu padali horiace trosky.

Požiar vypukol v piatok krátko po 1:00 miestneho času (vo štvrtok 23:00 stredoeurópskeho času) a zhruba o 3:30 úrady oznámili, že je pod kontrolou a nemajú hlásené žiadne zranenia. Príčina požiaru 336 metrov vysokej stavby zatiaľ nie je známa. Podľa dubajskej civilnej obrany sa podarilo obyvateľov osemdesiat poschodovej budovy evakuovať včas a nikto nebol zranený. Informovala o tom televízia CNN.

VIDEO V Dubaji horel
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Kamran Jebreili)

Podľa hovorcu dubajskej polície vypukol požiar v deviatom poschodí a šíril sa hore. Podľa niekoľkých obyvateľov domu to bolo naopak. "Začalo to v 67. poschodí, takto nám to povedali," uviedol jeden z nájomníkov. Aj podľa ďalšieho nájomníka, ktorého citovala agentúra Reuters, oheň vypukol v najvyšších poschodiach a šíril sa dole s padajúcimi žeravými troskami.

VIDEO V Dubaji horel
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Kamran Jebreili)

"Spali sme a prebudil nás alarm, ľudia kričali. Bežali sme dole po schodoch, trvalo nám to z 50. poschodia asi desať minút," opísal udalosti nájomník George. Ďalší zo svedkov pre CNN odhadol, že plamene zachvátili asi 40 bytov. Na zemi požiar zničil najmenej dve autá, keď na ne dopadli horiace časti budovy.

Torch Tower, ktorá bola pri svojom otvorení v roku 2011 najvyššou obytnou budovou na svete, no odvtedy ju prekonalo ďalších šesť, bola v plameňoch už po druhý raz. Predchádzajúci požiar ju zničil vo februári 2015. V 79-poschodovej budove je 676 bytov.

Viac o téme: PožiarDubajTorch Tower
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu