Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Smutný dôsledok série útokov v Pakistane: Počet obetí dnes stúpol na 85

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Arshad Butt)

PÉŠAVÁR - Počet obetí série útokov, ktoré sa v piatok odohrali na rôznych miestach Pakistanu, stúpol v sobotu počas dňa na 85 po tom, čo boj o svoj život prehrali v pakistanských nemocniciach ďalší dvanásti ľudia.

K najväčšej tragédii došlo v piatok v meste Paráčinár na severozápade krajiny, kde pri dvoch výbuchoch na preplnenom trhovisku zahynulo podľa posledných správ najmenej 67 ľudí. Počet obetí tohto útoku sa ešte môže zvyšovať. Ako informoval miestny predstaviteľ Šahíd Chán, do nemocnice muselo byť po výbuchoch prevezených 261 ľudí, z nich 62 v kritickom stave.

Útok bol ďalším prejavom konfliktu medzi sunnitskou a šiítskou vetvou islamu - prihlásila sa k nemu sunnitská extrémistická skupina Laškár-i-Džangví, ľudia nakupujúci na trhovisku, na ktoré zaútočili, boli šiíti. Ďalších štrnásť ľudí zahynulo v piatok pri samovražednom útoku na sídlo šéfa polície v meste Kvéta na juhozápade Pakistanu, ku ktorému sa prihlásila odštiepenecká frakcia Talibanu. V piatok večer otriasol ďalší útok pakistanským prístavným mestom Karáčí, kde ozbrojenec začal strieľať v reštaurácii na policajtov a štyroch z nich zabil.

Viac o téme: útok Pakistan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu