Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

VIDEO Útok v MHD: Zadok mladej ženy vyviedol Turka z rovnováhy, vraj provokovala v šortkách

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: YouTube)

ISTANBUL - Za nevhodné oblečenie si vyslúžila bitku od neznámeho útočníka. Tomu sa totiž nepáčilo, že počas moslimského pôstneho mesiaca Ramadán, mala žena oblečené krátke nohavice. Nevinná cesta autobusom sa tak zmenila na drastický útok. Všetko zachytila kamera a na muža bol vydaný zatykač.

Ercan Kiziltaş okrem toho, že neznámej žene spôsobil pravdepodobne traumu, tak sám sebe zabezpečil poriadne komplikácie. Počas cesty autobusom sa mu totiž nepozdávalo oblečenie, ktoré mala Asena Melisa Saglamová oblečené a tak jej uštedril poriadnu ranu. Nič netušiaca mladá žena dostala facku zato, že si dovolila obliecť šortky počas pôstneho mesiaca Ramadán.

VIDEO Útok v MHD:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: hurriyet.com.tr)

Agresívneho muža našťastie zachytili kamery a tak sa trestu nevyhol. Istanbulský prokurátor na neho vydal zatykač. Celý incident sa odohral v ázijskej časti Istanbulu. Svedkovia vypovedali a priblížili ako sa celá situácia vyvíjala. "Takto sa oblečieš počas Ramadánu? Nehanbíš sa?" muž mal začať útočiť na študentku najprv slovne."Keď mi ukazuješ zadok, ako sa nemám pozerať?" ďalej reagoval na nevhodnodné krátke šortky.

VIDEO Útok v MHD:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: hurriyet.com.tr)

Následne nato sa muž zo sedadla postavil, žene uštedril facku a odkráčal k dverám. Asena sa ale nevzdala a rozbehla sa za ním, nemala však najmenšiu šancu. Muž ju chytil, odsotil a odkráčal. Po tom, ako študentka podala sťažnosť bol Kiziltaş po troch dňoch zatknutý. Dlho ale na polícii nepobudol. Obhájil sa a tvrdil, že ho žena provokovala. Príslušníci ho na základe jeho slov pustili na slobodu.

Ercan Kiziltaş
Zobraziť galériu (4)
Ercan Kiziltaş  (Zdroj: Ercan Kiziltaş)

K prípadu sa okamžite verejne vyjadrila zástupkyňa feministických organizácií. "Prepustenie útočníka znamená ohrozenie ostatných žien. Budeme sa obliekať do čoho chceme a budeme to nosiť kam chceme. Svojich slobôd sa nevzdáme," napísala na sociálnu sieť. Ani napadnutá študentka Asena s postupom polície nesúhlasila a tak sa obrátila na prokuratúru. Prokurátor uviedol, že muž je vinný z provokácie a z podnecovania k nenávisti. Mužovi teda jeho výhovorky nepomohli a bol na neho vydaný zatykač. 

Viac o téme: BitkaRamadánútočníkTureckoIstanbul
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu