Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Tvrdé obvinenie Putinovho Ruska: NATO má detailnú štúdiu o napojení na terorizmus

Vladimir Putin Zobraziť galériu (3)
Vladimir Putin (Zdroj: AP Photo/Vladimir Voronin)

BRATISLAVA - Taliban, Hizbaláh, Hamas a dokonca aj Islamský štát. Tieto teroristické skupiny majú byť na zozname spojencov Putinovho Ruska. Odhaľuje to nová štúdia, ktorú iba minulý týždeň Ukrajina odovzdala spojencom z NATO.

Správu priniesol ukrajinský portál euromaidanpress.com. Ten sa odvoláva na novú detailnú štúdiu o spojení Moskvy s teroristickými organizáciami na Blízkom východe medzi ktoré patria napríklad Hamas, Hizbaláh, Taliban, pričom portál spomína aj Islamský štát.

Tvrdé obvinenie Putinovho Ruska:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: euromaidanpress.com)

"V nie príliš ďalekej minulosti vláda Spojených štátov odhaľovala ruskú hrozbu pre Západ, no teraz, keď Washington z tejto role cúva, ostatné krajiny, najmä najviac ohrozené, vypĺňajú toto vákuum," informuje portál na margo nových odhalení. Myslia sa tým na mysli najmä pobaltské štáty a Ukrajina. A práve tá je autorom novej štúdie, ktorá dokumentuje prepojenie Moskvy na teroristické organizácie z Blízkeho východu.

Koordinácia a podpora teroristických skupín

Minulý týždeň Ukrajina podľa portálu odovzdala detailnú štúdiu s týmito informáciami členom Severotlantickej aliancie (NATO). Analytická štúdia zahŕňa "prepojenia Ruskej federácie s teroristickými organizáciami na Blízkom východe a strednej Ázii". Uvádza sa v nej, ako Moskva komunikuje s týmito skupinami, ako im ponúka pomoc a koordinuje ich akcie v súlade s ruskou vládou a bezpečnostnými zložkami. Podľa portálu Carnegie Moscow Center sa snaží Rusko hrať na Blízkom východe úlohu globálnej veľmoci.

 

Viac o téme: RuskoNATOUkrajinaDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu