Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Trumpovi prezidentovanie neprospieva: Je nahnevaný, osamelý, nespokojný a vyčerpaný

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Andrew Medichini)

WASHINGTON – Americký prezident Donald Trump je po dlhšej zahraničnej ceste späť doma vo Washingtone a mal by sa cítiť šťastný, keďže je o ňom známe, že nerád spí mimo domova. Svoju cestu tiež zhodnotil veľmi pozitívne, takže by mal byť spokojný. Médiá však upozorňujú, že opak je pravdou.

"Pred odchodom nebol zo zahraničnej cesty nadšený. Sťažoval sa kamarátom, že bude veľmi dlhá. Netešil sa na to. Okrem toho keď odišiel, bol podľa človeka, ktorý je s ním v kontakte 'v dosť pochmúrnej nálade'. Príchod domov ho však, zdá sa, nevzpružil," uviedla spravodajská televízia CNN. 

Namiesto spokojnosti po zahraničnej ceste, ktorú on sám označil za "skutočne historický týždeň, počas ktorého mal fantastické rozhovory so svetovými lídrami", Trumpa zmohli negatívne pocity. Domáce médiá ho totiž po príchode ostro skritizovali a čakal ho naňho rastúci sa škandál okolo jeho prepojenia na Rusko. Dusno je podľa médií aj v Bielom dome, kde Trump nie je spokojný s niektorými zo svojich najbližších spolupracovníkov. Musí tiež vymenovať nového šéfa Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) a Američania čakajú na jeho reformu zdravotného poistenia a daňového systému.  

"Do Bieleho domu sa teda vrátil taký, aký odišiel – osamelý, nahnevaný a nespokojný s takmer každým. Donald Trump zisťuje, že prezidentovanie nie je preňho ani ľahké, ani prirodzené," uviedla CNN. Podľa nej človek, ktorý je v kontakte s prezidentom, povedal, že Trump je teraz uzavretý do seba. 

"Pre Donalda Trumpa je to nebezpečné miesto. Emocionálne sa vyčerpáva. Pribral na váhe. Nemá nikoho, komu by dôveroval," povedal zdroj CNN. Trump je podľa CNN čoraz frustrovanejší z neschopnosti svojho tímu pohnúť sa ďalej za prípad zasahovania Ruska do volieb a otvorene vraj uvažuje o zmenách v tíme svojich najbližších poradcov. 

Viac o téme: Donald Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu