Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Rusko reaguje na tvrdenie amerického generála, ktorý vyhlásil, že je pre USA hrozbou

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MOSKVA - Tvrdenie amerického armádneho generála Raymonda Thomasa, že Rusko predstavuje pre Spojené štáty jednu z najväčších hrozieb, je založené na stereotypoch studenej vojny, vyhlásil dnes hovorca ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov.

"Úzkoprsosť niektorých generálov z Pentagónu a ich posadnutosť stereotypmi studenej vojny, ako aj ich neschopnosť vidieť skutočné hrozby pre bezpečnosť by nemali nikoho prekvapovať. Často sa nás pýtajú, čím sa odlišujú ruské sily pre špeciálne operácie od ich amerických kolegov. Vždy poukazujeme na to, že hlavnými kvalitami ruských dôstojníkov sú intelekt a odhodlanie," citovala Konašenkova agentúra TASS.

Vyhlásenie Thomasa podľa Konašenkova znamená, že "Pentagón má veľmi odlišné požiadavky na svoje sily pre špeciálne operácie". Šéf amerického veliteľstva pre špeciálne operácie Raymond Thomas predtým vyhlásil, že Pentagón považuje Rusko za "strategického rivala" a jednu z piatich hlavných hrozieb. Rivalita medzi Washingtonom a Moskvou je podľa neho najvýraznejšia v postsovietskom priestore, kde Rusko preukazuje odhodlanie "agresívne konať s cieľom obmedziť americké a západné inštitúcie".

Viac o téme: RuskoAmerika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu