Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Bombový útok v Egypte: Identifikovali atentátnika, ktorý zaútočil na kostol v Alexandrii

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KÁHIRA - Egyptské ministerstvo vnútra zverejnilo dnes identitu samovražedného atentátnika, ktorý uplynulú nedeľu zaútočil na koptský kostol v meste Alexandria. Páchateľom tohto bombového útoku je podľa ministerstva 31-ročný Mahmúd Hasan Mubarak Abdalláh, obyvateľ provincie Suez.

Egyptom uplynulú - Kvetnú - nedeľu otriasli dva bombové útoky na kostoly koptských kresťanov, pri ktorých zahynulo najmenej 46 ľudí a desiatky ďalších utrpeli zranenia. Prvá bomba vybuchla v Kostole sv. Juraja v Tantá a druhá o niekoľko hodín neskôr pred Kostolom sv. Marka v Alexandrii, kde sa koptskí veriaci zhromaždili na oslavy Kvetnej nedele. K obom útokom sa neskôr prihlásili militanti zo sinajskej odnože extrémistickej organizácie Daeš. Zároveň pohrozili, že pripravujú ďalšie útoky na miestnych kresťanov.

Káhira v reakcii na tieto činy vyhlásila na tri mesiace celoštátny výnimočný stav, vďaka ktorému dochádza k rozšíreniu právomocí armády a úradov, čo má podľa vlády dopomôcť k aktívnemu boju proti islamským radikálom.

Viac o téme: útok EgyptAlexandria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu