Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Veľké pátranie v Nemecku: Študentka (20) odišla z párty a potom záhadne zmizla

Malina Klaarová Zobraziť galériu (4)
Malina Klaarová (Zdroj: FB/Malina Klaar)

MNÍCHOV - V nemeckom meste Regensburg stále márne pátrajú po 20-ročnej študentke Maline Klaarovej, ktorá v nedeľu záhadne zmizla. O piatej hodine ráno odišla z večierka, no odvtedy ju nikto viac nevidel. Policajti teraz prehľadávajú vody Dunaja, či náhodou neskončila v nich.

Kanaďan sa stratil v roku 2012: Prešiel naboso dva kontinenty a našli ho v amazonskej džungli

O šiestej ráno mala ešte volať svojej spolubývajúcej, že sa vracia domov cez park. No potom jej mobilný telefón viac nereagoval. Od pondelka popoludnia začala po Maline pátrať polícia s vrtuľníkom, no bezvýsledne. Policajný psovod potvrdil, že dievčina bola ráno skutočne v parku, no jej stopa sa stratila na autobusovej zastávke. Malina mala v meste bývať iba krátko, oblasť ešte poriadne nepoznala a pravdepodobne mala aj čosi popité.

VIDEO Veľké pátranie v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Malina Klaar)

Po tom, čo našiel náhodný okoloidúci mobil dievčaťa pri brehu Dunaja, uberá sa pátranie práve týmto smerom. Psy cvičené na vyhľadávanie mŕtvol označili miesto, takže je dosť možné, že sa jej telo nachádza pod vodou. Polícia včera na člnoch prehľadávala rieku a dnes sa má rozhodnúť, či budú vyslaní aj potápači. Doteraz to nebolo možné kvôli vysokej hladine a nedostatočnej viditeľnosti v príliš kalnej vode.

Polícia prosí podľa portálu br.de o pomoc aj verejnosť, ktorá by mohla poskytnúť cenné informácie. Zatiaľ neexistuje dôkaz, že by došlo k spáchaniu trestného činu. Pátranie po Maline sa rozbehlo aj na sociálnych sieťach a v okolitých štvrtiach sú rozvešané letáky.

VIDEO Veľké pátranie v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Malina Klaar)

Polícia však má ešte jednu stopu. Otec dievčaťa, Joseph Zawadzki, dúfa, že neskončila v Dunaji, ale nastúpila do cudzieho auta. Svedok, mladá žena, tvrdí, že ju videla na parkovisku v blízkosti hraníc s Českou republikou. Rodina sa teraz snaží nadviazať kontakt s českými a poľskými orgánmi a zástupcami tlače. "Robíme všetko, čo je v našich silách," uistil hovorca polície.

VIDEO Veľké pátranie v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: polícia)

 

Viac o téme: ZmiznutiePátranieŠtudentkaMalina Klaar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu