Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Fillon má ďalší problém: Jeho hovorcu vyšetrujú pre daňové podvody

Francois Fillon
Francois Fillon (Zdroj: SITA/AP/Christophe Ena)

BRUSEL - Francois Fillon, kandidát francúzskej konzervatívnej strany Republikáni (LR) v jarných prezidentských voľbách, opäť čelí neželanej pozornosti médií po tom, ako jeho hovorcu Thierryho Soléra začali úrady vyšetrovať ohľadom daňových podvodov.

Solére sa stal predmetom predbežného vyšetrovania prokuratúry v Nanterre kvôli daňovým podvodom, oznámila v utorok agentúra Belga. Viaceré francúzske a belgické médiá o tom informovali na základe správy, ktorú sa chystá uverejniť francúzsky satirický časopis Le Canard enchainé vo svojom dnešnom vydaní.

Podľa tohto časopisu, ktorý v posedných týždňoch podrobne mapuje Fillona a jeho volebný tím, sa vyšetrovanie Soléra začalo ešte vlani v septembri a týka sa rokov 2010-13. Fillonov hovorca, ktorý je zároveň poslancom Národného zhromaždenia za región Hauts-de-Seine, nezaplatil časť svojej dane z príjmov a vlani neodviedol ani daň z majetku.

Solére oznámil, že sa po zverejnení tejto správy chystá podať na daný týždenník trestné oznámenie pre krivé obvinenie. Le Canard enchainé prispel k zníženiu Fillonovej popularity v predvolebnej kampani po tom, ako zverejnil informácie, že kandidát Republikánov v čase, keď bol senátorom, zamestnával nielen svoju manželku Penelope, ale aj ich dve deti.

Viac o téme: FrancúzskoFrancois Fillon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu