Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Izrael pripravil odvetu Hamasu: Nálety zasiahli ciele v pásme Gazy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

TEL AVIV - Izrael dnes opakovane podnikol útoky na ciele v pásme Gazy, odkiaľ dnes radikáli vystrelili na územie židovského štátu raketu, ktorá dopadla neďaleko mesta Aškelon.

Izraelské stíhačky podnikli vo večerných hodinách nálet, počas ktorého ostreľovali tri ciele na severe pásma Gazy. Letectvo a delostrelectvo židovského štátu reagovalo dnes na raketový útok, ale aj na ostreľovanie svojich vojakov napadnutím celkove siedmich cieľov. Informovali o tom v Tel Avive armádne zdroje.

Ani jedna z týchto akcií si podľa doteraz známych informácií nevyžiadala obete či zranených. Na juhu Izraela, kam obvykle mieria rakety vystrelené z pásma Gazy, obyvateľstvo na možné riziko dopadu rakety upozornili varovné sirény. Izrael zvyčajne reaguje na každý z podobných incidentov, pričom vinu za ne pripisuje hnutiu Hamas, ktoré pásmo Gazy spravuje.

V lete roku 2014 Izrael a militanti z pásma Gazy po 50 dňoch ozbrojených stretov uzavreli prímerie, ktoré sa väčšinou dodržiava. Premiér Benjamin Netanjahu podľa médií ubezpečil, že Izrael ohrozovanie svojich občanov nestrpí a bude na podobné útoky reagovať aj naďalej s maximálnou tvrdosťou.

Viac o téme: IránIzraelPásmo Gazy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu