Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Lavíny spôsobili obrovské nešťastie: 40 mŕtvych a desiatky nezvestných

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

ISLAMABAD - Najmenej 25 ľudí zahynulo pri lavínach a mrazivom počasí v centrálnych a severovýchodných provinciách Afganistanu, informovali tlačové agentúry AFP a AP. Záchranári sa snažia nájsť desiatky ľudí uväznených pod snehom. Lavína zabila tiež najmenej 13 ľudí v susednom Pakistane, kde po vytrvalom snežení zasypala domy v meste Čitrál. Niekoľko ľudí je stále nezvestných.

V Afganistane zabili lavíny nasledujúce po trojdňovom snežení najmenej 18 ľudí vrátane troch žien a dvoch detí v severovýchodnej provincii Badachšán. Sneh zavalil domy počas noci, kedy ľudia nemali šancu utiecť, informoval provinčné hovorca Navid Frotan. "Niekoľko desiatok ľudí je stále uväznených pod snehom, a my sa ich snažíme vyslobodiť," dodal. Prácu záchranárov komplikuje skutočnosť, že sneh zablokoval mnoho prístupových ciest.

Päť ľudí zabili lavíny v provincii Saripúl v severnom Afganistane, kde sa spod snehu podarilo zachrániť ďalších najmenej 70 osôb. Dve obete si vyžiadali tiež mrazy v provincii Badghis na západe Afganistanu, kde zároveň uhynulo viac ako 100 kusov dobytka.

Minulý mesiac zomrelo kvôli silnému sneženiu a mrazivému počasí 27 detí mladších ako päť rokov v severoafganskej provincii Džauzdžán.
      

Viac o téme: AfganistanPakistan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu