Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Izraelský prezident musel hasiť premiérov požiar: Všetko spustil príspevok na internete

Reuven Rivlin
Reuven Rivlin (Zdroj: SITA/AP)

JERUZALEM - Izraelský prezident Reuven Rivlin sa ospravedlnil svojmu mexickému náprotivku Enriquemu Peňovi Nietovi za príspevok, ktorý na Twitteri zverejnil izraelský premiér Benjamin Netanjahu.

Netanjahu sa totiž vo svojom príspevku pochvalne vyjadril o rozhodnutí nového amerického prezidenta Donalda Trumpa postaviť na hraniciach medzi Spojenými štátmi a Mexikom múr. Podľa kancelárie izraelského prezidenta Rivlin svojmu mexickému kolegovi v telefonickom rozhovore povedal, že v prípade Netanjahuovho vyjadrenia ide o nedorozumenie. Nieto na margo tweetu izraelského premiéra predtým vyhlásil, že poškodzuje izraelsko-mexické vzťahy.

Netanjahu v sobotu na Twitteri uviedol, že plot na izraelsko-egyptských hraniciach zastavil prílev migrantov z Afriky. "Prezident Trump má pravdu. Ja som vybudoval na južných hraniciach Izraela plot. Tým sa úplne zastavilo nelegálne prisťahovalectvo. Skvelý úspech. Skvelý nápad," napísal na Twitteri Netanjahu a dodal, že jeho tweet má upozorniť na užitočnosť izraelského plota. Mexiko za Netanjahuov výrok požadovalo od Izraela ospravedlnenie.

Viac o téme: Donald TrumpMexikoIzraelReuven Rivlin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu