Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Príbeh Melanie Trumpovej: Chladná zlatokopka či milujúca manželka?

Melania Trumpová Zobraziť galériu (3)
Melania Trumpová (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Už len pár dní a do Bieleho domu vkročí nová prvá dáma Spojených štátov amerických. Melania Trumpová je rodená Slovinka, venovala sa modelingu, stala sa treťou manželkou Donalda Trumpa a po výhre svojho manžela v prezidentských voľbách sa stane historicky druhou prvou dámou, ktorá sa nenarodila v USA.

Verejnosti si Melania Trumpová bližšie predstavila na júlovom republikánskom zjazde, kde preniesla svoj prejav. O svojom manželovi okrem iného tvrdí: "Donald je úžasný vodca, ktorý teraz bude pracovať pre vás." Vďaka svojmu verejnému prejavu si vyslúžila niekoľko kritických a výsmešných ohlasov. Dôvodom bola prílišná podobnosť s prejavom súčasnej prvej dámy Michelle Obamovej z roku 2008. Média tiež postrehli, že Trumpová používa krátke vety a neprejavuje žiadne emócie.

Podpora za každých okolností

Svojho manžela počas volebnej kampane naplno podporovala. Neodradila ju ani zverejnená nahrávka z roku 2005, na ktorej Trump hovoril o tom, že ako slávny a bohatý človek môže beztrestne obchytkávať ženy. Následne nato sa prihlásilo niekoľko žien, ktoré miliardára obvinili zo sexuálneho obťažovania. Trumpová však za svojim manželom stála aj po tomto incidente a všetky obvinenia označila za klamstvá. "Manželovi verím. Manžel je milý, je to gentleman a nikdy by nič také neurobil," obhajovala Trumpa Melania.

Donald Trump s manželkou
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Pestrá minulosť Trumpovej

Aj ona sama je imigrantkou. Napriek tomu podporuje tvrdý postup svojho manžela proti nelegálnym prisťahovalcom. Paradoxom však je, že len nedávno sama čelila podozreniu z nedovoleného výkonu práce. Konkrétne v 90. rokoch pracovala v USA ako modelka bez potrebného povolenia.

Melania odmieta ísť s Trumpom do Bieleho domu: Jej vrtoch bude stáť občanov milióny

V roku 1995 vznikli jej nahé fotografie, ktoré počas prezidentskej kampane vytiahol deník New York Post. Trumpovej agent okamžite reagoval a vysvetlil, že fotky vznikli bezodplatne. Melania svoje pochybenie odmietla. "Vždy som dodržovala všetky imigračné zákony tejto zeme. Bodka," napísala. Kampaň ale priniesla oveľa viac nepríjemných momentov. Okrem nahých fotiek zverejnil britský bulvárni denník informácie o tom, že si Trumpová v 90. rokoch privyrábala ako platená sexuálna spoločníčka. Budúca prvá dáma denník zažalovala a žiada odškodnenie vo výške 150 miliónov dolárov (viac ako 140 miliónov eur). Denník okamžite zareagoval a ospravedlnil sa za "nesprávnu interpretáciu".

Kto je Melania Trumpová

Narodila sa 26. apríla 1970 ako Melanija Knavsová, neskôr svoje meno zmenila na Knaussová. Vyrástla v slovinskom meste Sevnica. Jej otec pracoval ako predajca áut, matka navrhovala detské oblečenie. Melania má dvoch súrodencov. Študovala na strednej škole dizajnu a fotografie v Ľubľane, univerzitné štúdium nedokončila. Modelingu sa začala venovať ako 16 – ročná. Pracovala v Miláne aj v Paríži. V roku 1996 sa presťahovala do New Yorku. Fotila pre viaceré svetoznáme magazíny. Trvalý pobyt v USA získala až v roku 2001, americkým občianstvom sa môže chváliť od roku 2006.

Príbeh Melanie Trumpovej: Chladná
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Svadba Melanie a Donalda sa odohrala v januári v roku 2005 na Floride. V tej dobe už šesť rokov tvorili pár. Rok po svadbe sa im narodil prvý spoločný potomok. Dnes má ich syn Barron desať rokov. Trump za sebou už dve manželstvá mal, pre Melaniu to bol prvý vstup do zväzku manželského. Melania Trumpová sa môže pochváliť ešte jednou vecou, jazyky sú jej veľkou prednosťou. Ovláda okrem materinskej slovinčiny, angličtinu, francúzštinu, nemčinu a dorozumie sa aj po srbsky. 

Viac o téme: CestaPôvodPrvá dámaMelania Trumpová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu