Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

V Turecku zadržali 18 ľudí v súvislosti so štvrtkovým útokom: O páchateľoch svedčia už prvé fakty

V spojitosti so štvrtkovým výbuchom a prestrelkou v západotureckom meste Izmir bolo v krajine zadržaných 18 ľudí.
V spojitosti so štvrtkovým výbuchom a prestrelkou v západotureckom meste Izmir bolo v krajine zadržaných 18 ľudí. (Zdroj: SITA/AP)

IZMIR - Turecký minister spravodlivosti Bekir Bozdag dnes informoval, že v spojitosti so štvrtkovým výbuchom a prestrelkou v západotureckom meste Izmir bolo v krajine zadržaných 18 ľudí.

Bozdag okrem toho vyhlásil, že turecké úrady "nemajú pochybnosti", že rozkazy na spáchanie spomínaného útoku vydala Strana kurdských pracujúcich (PKK), ktorá je v Turecku zakázaná. Guvernér provincie Izmir, Erol Ayyildiz, sa vyjadril v podobnom duchu, pričom spresnil, že o účasti sympatizantov PKK na útoku svedčili už prvé fakty. Dodal, že páchatelia útoku boli vyzbrojení samopalmi typu Kalašnikov a granátmi.

Turecká polícia sa vo štvrtok pred budovou okresného súdu v Izmire pokúsila zastaviť auto, v ktorom sa údajne nachádzali dve osoby. Strhla sa však prestrelka a osoby v aute pri pokuse o útek z neho aktivovali aj bombovú nálož. Pri výbuchu prišli o život dvaja ľudia - policajt a zamestnanec súdu - a ďalších najmenej päť osôb bolo zranených. Stav niektorých zranených je kritický. Útočníci boli zabití. Tento útok bol posledným zo série násilností, ktoré sa v Turecku odohrávajú v poslednom období.

Viac o téme: TureckoIzmirBekir Bozdag
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu