Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Výbuch na trhu v Bagdade usmrtil 36 ľudí: K zodpovednosti sa prihlásil Daeš

Bombový útok na trhu v Bagdade. Zobraziť galériu (4)
Bombový útok na trhu v Bagdade. (Zdroj: SITA/AP)

BAGDAD - Na najmenej 36 mŕtvych a 62 zranených stúpol počet obetí bombového útoku, ku ktorému došlo dnes na trhu s ovocím a zeleninou v bagdadskej štvrti Madínat as-Sadr, kde sa v aute naloženom výbušninami odpálil samovražedný atentátnik. Informovalo o tom iracké ministerstvo vnútra.

K zodpovednosti za útok sa prihlásila extrémistická organizácia Daeš. Došlo k nemu len niekoľko hodín predtým, ako na návštevu Bagdadu pricestoval francúzsky prezident Francois Hollande. 

Daeš prevzal zodpovednosť aj za sobotňajší samovražedný útok na trhovisku v centre Bagdadu, pri ktorom zahynulo najmenej 28 ľudí. Ďalších najmenej deväť mŕtvych si vyžiadal v nedeľu bombový útok Daeš na kontrolnom stanovišti južne od Bagdadu.

Bombový útok na trhu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP)

Hollanda počas jednodňovej návštevy Iraku prijal v Bagdade prezident Fuád Masúm a premiér Hajdar Abádí. Francúzsky líder by sa mal následne presunúť do kurdskej samosprávnej oblasti na severe Iraku, kde má na programe stretnutia s miestnymi predstaviteľmi a francúzskymi vojakmi. Francúzsko podporuje iracké sily v boji proti Daeš, ktorý postupne prichádza o územia obsadené v roku 2014

Viac o téme: Bombaútok Francois HollandeBagdadDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu