Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Viac ako storočný muž si za pedofíliu posedí v base: Súd uznal Clarka (101) vinným

Ralph Clarke
Ralph Clarke (Zdroj: Twitter/AP)

LONDÝN - Na 13 rokov väzenia odsúdil dnes britský súd 101-ročného muža, ktorého usvedčili z pedofílie. Svoje činy spáchal v 70. a 80. rokoch.

Súd v Birminghame uznal Ralpha Clarka za vinného zo spáchania 21 sexuálnych útokov voči maloletým. Samotný Clarke sa priznal k deviatim trestným činom, odsúdený však bol aj za ďalšie, vrátane pokusu o sexuálne zneužitie a páchanie obscénností s dieťaťom.

Sudca Richard Bond rozsudok zdôvodnil aj tým, že na odsúdenom bolo jasne vidieť, že svoje činy "neľutuje" napriek tomu, že svoju vinu uznal. Podľa sudcu sa Clarke útokov dopúšťal opakovane a mnoho rokov. Poukázal aj na to, že jedna z obetí mala v tom čase len štyri roky. Sudca ubezpečil, že pri rozhodovaní o výške trestu bral do úvahy Clarkov vek i rôzne ochorenia, ktorými trpí, ale napriek tomu ju považuje za nutnú.

Clarke je podľa všetkého najstarším odsúdeným v dejinách britskej justície. Jeho obete, ktoré majú teraz okolo 45 rokov, sa na políciu obrátili vlani, keď na Clarkovej facebookovej stránke našli blahoželania k jeho stým narodeninám.

Viac o téme: LondýnRalph Clarke
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu