Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Desivé správy z opačnej strany pologule: Jadrové hlavice Kim Čong-una dostrelia do Európy

Kim Čong-un Zobraziť galériu (5)
Kim Čong-un (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Severná Kórea dostrelí jadrové hlavice až do Európy. Toto sú slová odborníka na severokórejské atómové záležitosti. Znepokojivé sú aj správy o tom, že diktátorský režim stále svoje jadrové schopnosti zväčšuje.

Severná Kóre má rakety, ktoré môžu zasiahnuť Britániu, Európu, ale aj Spojené štáty americké. Tvrdí to predstaviteľ juhokórejského režimu. Jeho slová zo soboty cituje portál ibtimes.com. Juhokórejský šéf severokórejských jadrových záležitostí Lee Sang-haw vyhlásil, že jadrový arzenál Kim Čong-una je oveľa nebezpečnejší, než sa predtým predpokladalo.

Líder Kim Čong-un vyšliapal najvyššiu horu S. Kórey v polotopánkach
Zobraziť galériu (5)
Líder Kim Čong-un vyšliapal najvyššiu horu S. Kórey v polotopánkach  (Zdroj: YouTube)

Dodal, že "Európa je na dostrel" spolu s ostatnými krajinami Aliancie NATO. Severokórejská raketa KN-08, ktorá je v procese výstavby, má dolet až vyše 12 tisíc kilometrov. "Nemôžem sa podeliť o všetko, čo viem, pretože je to utajené, a nechcem zachádzať do detailov," prehovoril o schopnostiach severokórejcov Lee Sang-haw.

Desivé správy z opačnej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR)

Juhokórejská agentúra Jonhap zase priniesla cez víkend správy, že schopnosti v jadrových možnostiach Severejnej Kóery sa výrazne zlepšili. Nemenovaný zdroj z analytického prostredia "Každá spravodajská informácia potvrdzuje, že zdokonaľujú svoj arzenál konvenčných zbraní."

Desivé správy z opačnej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/NKO via AP Photo)

O diktátorskom režime je známe, že vyvíja atómové zbrane. Západ aj z tohto dôvodu uvalil na Kim Čong-unovu administratívu sankcie.

Viac o téme: Severná KóreaJužná KóreaKim čong Un
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu