Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Kalifornské mesto zasiahol obrovský požiar: Počet obetí neustále stúpa

Požiar v Oaklande. Zobraziť galériu (3)
Požiar v Oaklande. (Zdroj: SITA/AP)

WASHINGTON - Na 36 stúpol dnes počet obetí požiaru, ktorý v meste Oakland v americkom štáte Kalifornia zachvátil v piatok bývalé skladisko prerobené na umelecké centrum.

"Sme presvedčení, že počet obetí bude stúpať," uviedla dnes Melinda Draytonová, veliteľka hasičskej brigády v Oaklande, pričom požiar označila za "mimoriadne intenzívny" a dodala, že väčšina tiel sa našla v strednej časti budovy.

Kalifornské mesto zasiahol obrovský
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

V prestavanom skladisku známom ako "Loď duchov" sa v čase vypuknutia požiaru v noci z piatka na sobotu miestneho času konal večierok pre vyznávačov elektronickej hudby. Odhaduje sa, že na tanečnej párty sa zabávalo 50-100 ľudí, a polícia ešte v sobotu vyjadrila obavy, že bilancia požiaru by mohla stúpnuť až na 40 mŕtvych.

Kalifornské mesto zasiahol obrovský
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Príčina tragédie zatiaľ nie je známa, vysoký počet obetí je však zrejme aj dôsledkom neporiadku, chýbajúcich hasiacich zariadení či obmedzených možností úniku. Ľudia, ktorí v budove bývali alebo ju často navštevovali, uviedli, že viacerí umelci v nej mali svoje ateliéry a ilegálne tam bývala skupina asi desiatich striedajúcich sa osôb.

Viac o téme: PožiarOakland
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu