Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dovolenka snov skončila tragédiou: Turista (†23) spadol do gejzíra, jeho telo sa rozpustilo

 Colin Nathaniel Scott Zobraziť galériu (2)
Colin Nathaniel Scott (Zdroj: Facebook)

PORTLAND - Obrovské nešťastie sa stalo v Yellowstonskom národnom parku. Americký turista sa vybral na výlet so svojimi najbližšími. Zišiel ale z vyznačeného chodníka a nešťastnou náhodou spadol do horúceho prameňa. Žiaľ, už mu nebolo pomoci. Šokujúce je, že telo sa nepodarilo vyloviť, agresívna voda v horúcom prameni ho rozložila.

Podľa oficiálnej tlačovej správy, ktorú národný park po tragédii zverejnil, Colin Nathaniel Scott (†23) z Portlandu opustil vyznačenú trasu pre turistov vedľa Norrisovho gejzíru, ktorý patrí k najstarším a zároveň na najžhavejším v oblasti. Približne po dvesto metroch sa pošmykol a spadol do horúceho prameňa. Celú situáciu sa dokonca podarilo nasnímať jeho sestre. Z pochopiteľných dôvodov rodina aj pracovníci parku zábery odmietli zverejniť. 


Prečítajte si aj:

Tragédia v Trstenej: Z 9. poschodia vypadol Radko (1), po ňom mamička (†33)


Yellowstone je najstarší národný
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: ESO travel)

Colin vo vyvierajúcom prameni zahynul. Pracovníci parku sa snažili jeho telo vytiahnuť na breh, no žiadne pozostatky nenašli. Agresívne zloženie termálneho prameňa telo rozložilo. "Pozostalej rodine vyjadrujeme úprimnú sústrasť," uviedol dozorca parku Dan Wenk v tlačovej správe a doplnil:"Táto tragická udalosť nech pripomína, že každý z nás musí dodržiavať predpisy počas pobytu pri Yellowstonských gejzíroch."  

Dovolenka snov skončila tragédiou:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Termálna voda v gejzíroch Yellowstonského národného parku môže dosiahnuť teplotu až 160 stupňov Celzia. V priebehu niekoľkých sekúnd tak môže spôsobiť popáleniny tretieho stupňa. Upozornenia okolo celého parku varujú návštevníkov, aby nevstupovali  na nebezpečné miesta v okolí gejzírov. Turisti však zákazy pravidelne ignorujú. Norrisov gejzír ostáva nateraz uzavretý. Vedenie parku opakovane vyzýva trustov, aby dodržiavali predpisy. 

Viac o téme: TragédiaNárodný park
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu