Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tragédia v Trstenej: Z 9. poschodia vypadol Radko (1), po ňom mamička (†33)

  Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

TRSTENÁ - Celé Slovensko zasiahla ďalšia šokujúca správa. V sobotu za záhadných okolností vypadlo z paneláku dieťatko (1) a vzápätí za ním jeho mamička (†33). Žena pád neprežila, chlapčeka prevážal vrtuľník do nemocnice.

Nešťastie sa stalo v sobotu popoludní v Trstenej v okrese Tvrdošín. Mama Lenka vypadla so synčekom Radkom z 9. poschodia paneláku. "Za doposiaľ presne nezistených okolností došlo k úmrtiu 33-ročnej ženy a k zraneniam ročného dieťatka," informoval hovorca žilinských policajtov Radko Moravčík.

Podľa medializovaných informácií mama mala z okna najprv synčeka vyhodiť a potom za ním vyskočiť sama. Iní ale tvrdia, že chlapčeka držala na rukách a pri pozeraní cez okno sa ich telá prevážili.  

Okoloidúci pohotovo zalarmovali záchranárov. "Žena utrpela mnohopočetné porananie, ktorým, žiaľ, na mieste podľahla. Chlapčeka sme s polytraumou pri vedomí previezli vrtuľníkom do martinskej nemocnice," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel a hovorkyňa vrtuľníkovej záchrannej služby ATE Zuzana Hopjaková doplnila: "Žilinská posádka prevzala dieťatko na futbalovom ihrisku v Trstenej od záchranárov rýchlej lekárskej pomoci. Chlapček pri páde utrpel poranenie rebier, hlavy a krčnej chrbtice."


Prečítajte si aj:

Rodinná tragédia pri N. Zámkoch: Sebastiánko (†3) sa hral v izbe, nočná mora rodičov sa naplnila


Čo sa v osudné sobotné popoludnie stalo, je zahalené rúškom tajomstva. Do úvahy môže pripadať aj psychický stav už nebohej matky. Podľa blízkych žila s manželom v usporiadanom vzťahu, spoločne vychovávali aj staršieho synčeka.  Polícia vykonáva všetky potrebné procesné úkony za účelom objasnenia skutku. "Z dôvodu možného zmarenia alebo sťaženia objasnenia a vyšetrenia veci nebudeme k prípadu poskytovať žiadne bližšie informácie až do skončenia vyšetrovania," uzavrel Moravčík.   

Viac o téme: PanelákTragédiaNešťastieTrstená
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu