Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Učitelia idú v USA meniť osnovy: Deti budú učiť o rasistovi a sexistovi Trumpovi!

Donald Trump Zobraziť galériu (2)
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP)

LOS ANGELES - Zväz učiteľov verejných škôl v kalifornskom San Franciscu zostavil osnovy výučbovej hodiny o Donaldovi Trumpovi, v ktorej je budúci prezident USA popisovaný ako rasista a sexista. Zväz podľa agentúry AP umiestnil osnovy na svojom webe a e-mailom ich rozoslal všetkým svojim 6000 členom. Špeciálnu hodinu by tak mohlo absolvovať až 57.000 žiakov.

Podľa hovorkyne zväzu učiteľov nie je zrejmé, či a koľko pedagógov už výukový plán využilo. Hodina o Trumpovi nie je súčasťou záväzných školských osnov. "Učitelia môžu zorganizovať hodinu, v ktorej zdôraznia občianske štandardy štátu Kalifornia a podporia sociálny a citový profil žiakov," uviedla hovorkyňa Gentle Blytheová.

Mnohí Američania sa s
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP)

Predstaviteľka Národného výboru republikánov v štáte Kalifornia Harmeet Dhillonová označil iniciatívu za "nevhodnú propagandu, ktorá nespravodlivo démonizuje nielen Trumpovu kampaň, ale aj všetkých občanov, ktorí pre Trumpa vo voľbách hlasovali".

Kalifornia je tradičnou baštou demokratov a vyhľadávaným útočiskom nelegálnych migrantov, proti ktorým Trump počas kampane ostro vystupoval. Jeho súperka Hillary Clintonová hlasovanie 8. novembra v najľudnatejšom americkom štáte s prevahou vyhrala.

 

Viac o téme: Donald TrumpSpojené štáty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu