Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Väzeň spôsobil požiar vo väznici vo Viedni: Podpálil matrac, zranilo sa 14 ľudí

Vo viedenskej štvrti Josefstadt vypukol vo väznici požiar
Vo viedenskej štvrti Josefstadt vypukol vo väznici požiar (Zdroj: Twitter)

VIEDEŇ - Štrnásť ľudí vrátane troch väzňov utrpelo zranenia pri požiari v justičnom zariadení vo viedenskej štvrti Josefstadt, ktorý v nedeľu večer založil 32-ročný väzeň, keď podpálil matrac. V dôsledku toho sa ráta teraz s preložením 50-55 uväznených osôb do iných zariadení, pretože vo väznici sú nutné čistiace a obnovovacie práce. Podľa odborníkov potrvajú asi dva týždne.

Informoval o tom dnes rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF s odvolaním sa na zástupcu riaditeľa spomínanej väznice Petra Hofkirchnera. Preloženie do iných väzníc v okolí sa dotkne osôb, ktorých sociálne zázemie nie je v rakúskej metropole. Na mieste požiaru zasahovali aj viedenskí profesionálni hasiči, ktorí pomohli kolegom z väznice.

Všetci zranení sa priotrávili dymom, u 44-ročného väzňa, ktorého previezli do nemocnice, došlo aj k ľahkým popáleninám na rukách, vyplýva z informácií, ktoré poskytol pre tlačovú agentúru APA hovorca záchranárov Andreas Huber. Jedenásť príslušníkov väzenskej stráže medzičasom prepustili z nemocnice do domáceho ošetrenia. Prípad vyšetruje Krajinský kriminálny úrad s ďalšími zainteresovanými zložkami.

Viac o téme: PožiarViedeňJosefstadt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu