Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Clintonová si získala priazeň amerických moslimov: Trumpa znosili pod čiernu zem

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová (Zdroj: SITA/AP)

WASHINGTON - Lobistická skupina amerických moslimov podporila dnes demokratickú prezidentskú kandidátku Hillary Clintonovú. Vyhlásila tiež, že bude pracovať na mobilizácii moslimov v celých Spojených štátoch, aby v novembrových prezidentských voľbách nezvíťazil republikánsky kandidát Donald Trump. Informovala o tom agentúra DPA.

Skupina Emerge USA sa pokladá za najväčšiu politickú nátlakovú skupinu, ktorá si kladie za cieľ posilnenie "politického povedomia" moslimov v Spojených štátoch. V priebehu svojej prezidentskej kampane Trump navrhol, aby bol moslimom zakázaný vstup na územie Spojených štátov, obhajoval monitorovanie mešít a kritizoval rodičov moslimského príslušníka amerických ozbrojených síl, ktorý padol v Iraku.

Skupina Emerge USA podrobila ostrej kritike aj Trumpove "bigotné" plány na riešenie prisťahovaleckej otázky. "Tieto návrhy sú dokonale protiamerické a sú v rozpore so samotnou podstatou predstavy Otcov zakladateľov o tom, ako by mal tento veľký národ vyzerať. Tieto voľby majú pre Američanov moslimského vierovyznania zásadný význam, význam pre ich občianske práva a jestvovanie vôbec," uvádza sa vo vyhlásení. Americkí moslimovia vyslovili Clintonovej podporu po prvej z troch prezidentských debát, v ktorej sa v noci nadnes stretla so svojím republikánskym protikandidátom.

Viac o téme: Donald TrumpHillary Clintonová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu