Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Po streľbe na auto vo Švédsku zomrel jeden zo zranených: Podozriví sú stále na úteku

Zomrel muž, ktorý utrpel zranenia pri streľbe na auto.
Zomrel muž, ktorý utrpel zranenia pri streľbe na auto. (Zdroj: SITA/AP)

ŠTOKHOLM - V juhošvédskom meste Malmö zomrel dnes muž, ktorý utrpel v nedeľu zranenia pri streľbe na auto. Osoby podozrivé zo streľby sú stále na úteku, oznámila tamojšia polícia.

Nemenovaný zosnulý patril k štvorici mužov zranených v nedeľu večer, keď na auto, v ktorom sedeli, boli vypálené výstrely. Útočníci údajne ušli z miesta činu na dvoch skútroch, dodala tlačová agentúra DPA. Dva zablúdené náboje neskôr polícia našla v byte Samiuddina Ahmadiho vo štvrti Fosie v Malmö. Ahmadi povedal pre švédsku televíznu stanicu SVT, že v čase streľby nebol doma, ale jeden z nábojov "tesne minul" jedno z jeho detí, ktoré boli v byte s matkou.

Polícia motív streľby preveruje, ale už skôr informovala, že zranení muži jej boli z minulosti známi v súvislosti s organizovaným zločinom. Incident je vyšetrovaný ako vražda, ale podľa úradov "susedia nie sú ochotní hovoriť s políciou, lebo majú strach", uviedla SVT.

V nedeľu večer bolo v Malmö v službe mnoho policajtov, pretože sa konalo miestne futbalové derby, a presunuli ich na miesto činu, aby pomohli pri vyšetrovaní. Niektorých príslušníkov poslali do nemocnice, kde postrelených mužov hospitalizovali. Malmö, spolu s ďalšími švédskymi mestami, zažilo v posledných rokoch mnoho strelných útokov, ktoré často súviseli z vojnou gangov o územia.

Viac o téme: StreľbaMalmö
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu