Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Ruské veľvyslanectvo v Kyjeve sa stalo terčom útoku: Hrojsman označil incident za výtržníctvo

Volodymyr Hrojsman
Volodymyr Hrojsman (Zdroj: TASR)

KYJEV - Ruské veľvyslanectvo v Kyjeve sa v noci nadnes stalo terčom útoku asi 20 neznámych osôb, ktoré budovu ostreľovali zábavnou pyrotechnikou a do areálu ambasády hodili aj dymovnicu. Veľvyslanectvo dnes v súvislosti s incidentom zaslalo protestnú nótu ukrajinskému ministerstvu zahraničných vecí, uviedla agentúra RIA Novosti. Kyjevská polícia informovala, že incident si nevyžiadal zranených, došlo len k menším materiálnym škodám na budove.

Z incidentu existuje videozáznam, na ktorom vidno, ako skupina maskovaných ľudí z nástavca odpaľuje zábavnú pyrotechniku, pričom ňou zámerne ňou mieri na budovu. Ukrajinský premiér Volodymyr Hrojsman označil incident za výtržníctvo a "neprijateľný čin", informovala agentúra Ukrinform. Uviedol tiež, že v nedeľu, keď sa na veľvyslanectve má konať hlasovanie vo voľbách do ruskej Štátnej dumy, bude ukrajinská polícia pracovať v obvyklom, nie mimoriadnom režime.

Pokiaľ ide o nedeľné voľby do ruskej Štátnej dumy na území Ukrajiny, ukrajinské úrady najprv oznámili, že hlasovanie sa na ukrajinskom území nemôže konať. Neskôr hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov vyhlásil, že voľby do ruskej Dumy sa na ruských diplomatických úradov na Ukrajine uskutočnia, pričom Kyjev je povinný zaistiť bezpečnosť ruských diplomatických misií v súlade s Viedenským dohovorom.

Viac o téme: UkrajinaVolodymyr Hrojsman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu